utorok 27. marca 2018

30Th Coppa Europa - TROFEO U.I.S.P. - Folgaria

     Máme za sebou štvrté preteky zo série European Criterium. V dňoch 23.-27.3.2018 sa konali v v Talianskej Folgarii medzinárodné preteky "30th Coppa Europa-TROFEO U.I.S.P.". Náš klub reprezentovali tri pretekárky. Hanka a Lucka Čermákové a Nataša Mokranová.

Nataška, Lucka, Hanka

        Taliansko opäť nesklamalo. Pekné horské prostredie, pekný štadión, slnečné počasie je zatiaľ typické pre preteky v Taliansku, ktoré sa radia medzi najkrajšie zo série EC. Pre dievčatá boli tieto preteky rozhodujúce, kde si mohli definitívne zaistiť umiestnenie v celkovom hodnotení.
     Po veľmi dlhej a únavnej ceste dievčatá vyžrebovali štartovné poradie. Lucka druhá, Hanka šiesta a Nataška šestnásta. Po žrebovaní okúsili miestny ľad a šup do postele. Zajtra nás čaká dlhý deň.

     Hneď druhý deň ráno štartovala Lucka z druhého miesta. Aj napriek tomu, že jej preskakovala hudba, nedala sa vyviesť z miery a predviedla tak asi najlepšiu jazdu v sezóne. Rozhodcovia jej nepochopiteľne pripísali veľmi nízku druhú známku, čo jej znemožnilo umiestniť sa na bedni. Získala celkovo 26,88b a iba 5. miesto. Tentokrát si to určite nezaslúžila.

CHICKS I, Lucka 5. miesto 

     Hanka chcela asi už teraz definitívne rozhodnúť o celkovom víťazovi EC a tak jej zodpovednosť vniesla trochu neistoty do nôh. Pomalý nájazd do kombinácie ju stál zaváhanie pri doskoku. Podobne dopadla aj druhá kombinácia, kde to tiež nebolo úplne čisté. Potom sa už skoncentrovala a jazdu dokončila bez chyby. Obdržaných 37,25b a priebežne 2. miesto jej nedávalo veľkú nádej na pohár. Štartovné pole bolo nabité silnými pretekárkami, ktoré tento pretek pre Hanku poriadne zdramatizovali. Až do poslednej pretekárky to nebolo isté. Nakoniec si Hanka zaslúžene pripísala 3. miesto do zbierky. Podľa priebežných výsledkov je pravdepodobné, že tieto tri dievčatá odnesú zo Ženevy pohár za celkové umiestnenie v EC. Otázka je že v akom poradí?

     2. Natália Ostrolúcka (SVK), 1. Vivien Papp (HUN), 3. Hanka Čermáková (SVK)

     Nataške to tiež nevyšlo podľa predstáv. Pád v kombinácii a pád v jazde jej zobral šancu na vyššie umiestnenie. Aj keď táto jazda nebola bodovo jej najlepšia, 30,85b jej stačilo iba na 5. miesto.


CUBS II, Nataška 5. miesto

     V Taliansku bola tentokrát veľmi silná konkurencia v každej kategórii. Keď sa chceme udržať na tých najvyšších miestach tak nesmieme poľaviť a treba aj naďalej tvrdo makať. Rozuzlenie EC príde definitívne 12.4.2018 v Ženeve, kde sa popasujú o európsky pohár iba tie najlepšie zo všetkých kategórii. Štatisticky to vyzerá zatiaľ takto. Lucka je priebežne na 3. mieste, ktoré má veľkú šancu si udržať. Hanka je priebežne na 1. mieste. Najhoršie môže skončiť druhá, ale určite zabojuje o víťazstvo. Nataška je priebežne na 5. mieste. Šanca na celkové umiestnenie na 3. miesto je čisto teoretická, ale je. Dievčatám budeme silno držať palce nech sa im podarí zajazdiť podľa ich predstáv.

Lucia Čermáková 5. miesto (26,88b)

Nataša Mokranová 5. miesto (30,85b)

Hanka Čermáková 3. miesto (37,25b)



   

   





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.