nedeľa 6. marca 2016

Majstrovstvá SR juniorov, žiakov a nádejí pre rok 2016

Titul "Majster Slovenskej Republiky v krasokorčuľovaní 2016" v kategórii nádeje 8 je v Hamikove!

     2. Natália Ostrolúcka TN, 1. Hanka Čermáková HAM, 3. Lucia Cesnaková BAJ

   
V dňoch 5.3.-6.3.2016 sa konali v Ružomberku "Majstrovstvá SR juniorov, žiakov a nádejí pre rok 2016". Je to vrcholné podujatie sezóny na ktorom sa definitívne rozlúskne oriešok. Kľúčom k postupu na M-SR je redukovaný rebríček SP, ktorý pozostáva zo súčtu troch najlepších pretekov v sezóne. V kategóriách nádeje 7 až 10 postupuje 14 najlepších pretekárov a v žiackych a juniorských kategóriách postupuje 18 najlepších pretekárov.
     Z nášho klubu sa nominovali tri pretekárky. Z kategórie nádeje 8 postúpila Hanka Čermáková z 2. miesta a Júlia Kušíková zo 14. miesta. V kategórii nádeje 9 to bola Laura Herrera z 5. miesta. 

     Hanka nastúpila na svoju voľnú jazdu v druhej rozjazdke ako druhá. Bola absolútne koncentrovaná a uvoľnená. Opäť mala veľkú chuť bojovať. Na prvú priečku v tejto chvíli nepomýšľal nikto. Cieľom bola "bedňa". Hanka predviedla svoju "majstrovskú" jazdu. Prvý krát v sezóne absolútne bez chýb, čo sa odrazilo aj na hodnotení od rozhodcov. Za svoju jazdu dostala 30,27b, a priebežne 1. miesto. Ani teraz nikto nepomýšľal na prvé miesto. Ešte išla Lucka Cesnaková, ktorá dostala 27,30b a bola priebežne na 2. mieste. Všetci čakali na voľnú jazdu Natálii Ostrolúckej. Zazneli prvé tóny Pevnosti Boyard a bezchybná jazda Natálky. Celá aréna v RK už tušila kto je víťaz. Iba ISU rozhodcovský systém vedel, že všetci sa mýlia. Zahuhňaný hlas v reproduktore zahlásli "... Natália Ostrolúcka ... 29,56b a priebežne 2. miesto". Vtedy sa zvýšila hladina šumu v RK aréne a niekoľko sekúnd trvalo kým sme porozumeli tomu čo sa vlastne stalo.
     Hanka Čermáková si vybojovala 1. miesto a titul "Majster Slovenskej Republiky v krasokorčuľovaní 2016 v kategórii nádeje 8".

Hanka, tr. Petra

     Najťažšiu úlohu mala Júlia Kušíková, ktorá otvárala kategóriu nádeje 8. Išla ako prvá v prvej rozjazdke. Celkom vydarená jazda jej vyniesla 21,26b a 11. miesto. Je to pre Júliu úžasné umiestnenie. Postupovala zo 14. miesta a posunula sa o tri priečky vyššie. 

Júlia, tr. Petra

Kompletné výsledky si môžete pozrieť na tomto linku.

     Laura nastúpila na svoju voľnú jazdu v druhej rozjazdke ako druhá. Zajazdila svoju asi najlepšiu jazdu za 30,78b a priebežne obsadila 1. miesto. Po Laure nasledovali veľké favoritky ako Mušková, Šelmeková, Černiková, Stašková a Drábová. Laura urobila čo bolo v jej silách a schopnostiach a teraz to už nebolo v jej rukách. Čakalo sa na chyby súperok. Bohužiaľ všetky okrem Drábovej zajazdili lepšie a tak Laura nakoniec obsadila krásne 5. miesto. Je to veľký úspech pre túto malú čokoládku. Každý rok sa posúva o kúsok vyššie a všetci veríme že budúcu sezónu poriadne zamieša karty.

Kompletné výsledky si môžete pozrieť na tomto linku.

Laura, tr. Petra

     Týmto pretekom je sezóna 2015/2016 definitívne ukončená. Ďakujeme všetkým trénerkám z klubu Kraso Hamikovo a želáme im veľa chuti do trénovania v novej sezóne. 

A na záver víťazná jazda. Nech sa páči.