sobota 25. novembra 2017

Skate CELJE 2017 - European Criterium

     V dňoch 22.- 26.11.2016 sa konali preteky Skate Celje 2017. Je to prvý pretek v sezóne zo série European Criterium. V sezóne 2017/2018 sa bude konať celkom päť pretekov v rôznych krajinách v nasledujúcom poradí: Celje, Belehrad, Sofia, Meyrin Geneve, Folgaria. Túto sezónu sme sa rozhodli že pôjdeme opäť skúsiť šťastie. Tentokrát išlo reprezentovať náš klub 5 dievčat. 


Nataška, Hanka, Lucka, Lucka C., Scarlet


     Úroveň pretekov EC má z roka na rok stúpajúcu tendenciu. Kvalita pretekárov v každej kategórii sa zvyšuje a nie je jednoduché uspieť v takejto silnej konkurencii. 

     V predvečer pretekov  sa uskoutočnilo žrebovanie poradia v Celjskom Dome. Na toto sa deti tešia asi najviac :)  


      
  
 

     Premiéru na svojich prvých zahraničných pretekoch tu mala Scarletka, ktorá si vlastnoručne vyžrebovala štartové číslo 3. Kategória Chicks I. Girls začala ráno o 7:00 hod. O 16 minút neskôr si už Scarletka mohla vydýchnuť. V náručí s obrovským plyšákom si vypočula body. 24,29 bodu dostala za svoju nie príliš vydarenú jazdu. Nakoniec jej to vynieslo pekné 10. miesto.
     Štartové poradie 23 si vyžrebovala Lucka Čermáková. Po minulotýždňových nevydarených pretekoch si Lucka v Celje napravila chuť, ziskom 30,81b a umiestnila sa tak na 4. mieste. Na medailovú pozíciu jej chýbalo iba 0,28b. Jedna otočka v piruete a mala by to. 


Scarlet, Lucka

vyhlásenie Chicks I. Girls


     13,00 hod začala kategória Cubs I. Girls, kde sme mali tiež dve baby. Hanka a Lucka sa pokúsia zopakovať úspech z minulého roku. Hanka si vyžrebovala 4. štartové poradie aby mohla potom v kľude sledovať celý priebeh pretekov. Skrátená verzia jej voľnej jazdy bola zakorčuľovaná bezchybne. Od rozhodcov si vyslúžila pekných 40,03b, čo dávalo nádej na zopakovanie minulo-ročného výsledku. Obávané súperky z minulej sezóny tentokrát predviedli slabé výkony a tak sa ani neukázali na vyhlásení. Ale najväčším súperom bola pre Hanku stará známa Natália. Tentokrát ťahala za kratší koniec ona a tak sa Hanke podarilo obhájiť 1. miesto.

     

     Pre Lucku to nebola jazda, o ktorej bude rozprávať svojim deťom :). Séria drobných zaváhaní a fatálnych chýb jej zobrala nádej na lepšie umiestnenie. Rozhodcovia jej dali 28,27b čo jej v silnej konkurencii stačilo až na 15. miesto.


vyhlásenie Cubs I. Girls



     Ako posledná z výpravy štartovala Nataška, ktorá si vytiahla štartové číslo 22. Prvý krát v tejto sezóne zajazdila takmer čistú jazdu a dostala za ňu 34,88b. Celkovo tak obsadila 4. miesto, hneď po troch pretekárkach z Ruska.


vyhlásenie Cubs II. Girls



Sumár výsledkov

CHICKS I. GIRLS
Lucia Čermáková 4. miesto (30,81b), Scarlet Zmeková 10. miesto (24,29b), 

CUBS II. GIRLS
Nataša Mokranová 4. miesto (34,88b)

CUBS I. GIRLS
Hanka Čermáková 1. miesto (40,03b), Lucia Cesnaková 15. miesto (28,27b)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.