pondelok 5. marca 2018

Majstrovstvá SR mladšieho žiactva a nádejí pre rok 2018

     A je dobojované. Štyri medaile z majstrovstiev SR mladšieho žiactva a nádejí 2018 sú v Hamikove. Jedna zlatá, jedna strieborná a dve bronzové. Titul majster Slovenska 2018 v kategórii nádeje 8 si tentokrát vybojovala mladšia zo sestier Čermákových, Lucka. Hanke sa nepodarilo získať tretí titul v rade, ale 2. miesto je tak isto obrovský úspech. Na 3. mieste skončili Nelka Paradiová a Nataška Mokranová.

naše veľké bojovníčky (Nataška chýba)

     V sobotu a v nedeľu 3.-4.3. 2018 sa konali v Ružomberku majstrovstvá Slovenska 2018. Túto sezónu postúpilo do boja o medaile 12 pretekárok z nášho klubu. Podľa výkonnosti pretekárok v závere sezóny sa dalo očakávať tak maximálne 5 medailí. Dievčatám sa nakoniec podarilo vybojovať 4 medaile, čo je zatiaľ najväčší úspech nášho klubu. Majstrovstvá sú o jednom preteku. Žiadna chyba, ani zaváhanie sa už nedá opraviť. Je treba zajazdiť čo najlepšie. V závere sezóny výkonnosť pretekárok stúpa a vyvrcholí tvrdým bojom o medaile. Ani tento rok tomu nebolo ináč.

výprava bez Nelky

     Ako prvá z 12 člennej zostavy išla do boja Nelka. Len tak, bez axla. Šanca na medailu bola minimálna. Nelka odjazdila svoju najlepšiu jazdu a za to dostala svoje osobné maximum 22,21b. Zbytok už nebol v Nelkiných rukách (nohách). Ostávalo nám už iba čakať až do konca. Súperi s axlom urobili viacej chýb a tak sa našej Nelke ušlo krásne 3. miesto.


kategória: nádeje 7

     V osmičkách sme už mali tri baby. Prvá išla Karolínka. Dve väčšie chyby jej zobrali nádej na lepšiu pozíciu. 19,06b jej stačilo na 13. miesto. Scarletka mala menšie zaváhania pri 2S. Veľká škoda, lebo inak by sa mohla umiestniť trošku vyššie ako na 7. mieste. Lucka štartovala druhá v druhej rozjazdke. Všetci favoriti išli až po nej. Lucka predviedla peknú jazdu s jednou malou chybičkou pri dvojitom rittbergrovi. 26,89b jej nedávalo veľkú šancu na medailu. Bolo treba prečkať ešte päť pretekárok. Napätie bolo až do úplného konca. Lucka sa stále držala na 1. mieste. Ako posledná išla Nina Balážová, ktorá bola jasným favoritom na titul. Kopec chýb, ktoré urobila, ju nakoniec odsunulo na 3. miesto a po revízii výsledkov spadla na 4. pozíciu. Lucka si tak zaslúžene vybojovala svoj prvý titul majster SR v krasokorčuľovaní. A tak sme všetci zažili déjà vu, keď pred dvomi rokmi, v tej istej kategórii, v tých istých šatách, s tou istou trénerkou v tom istom meste sa Hanka stala prvý krát majstrom SR.



kategória: nádeje 8

     Nebola ešte ani 1 hodina poobede a už sme mali dve medaile. O 15.00 sa pokračuje v ďalšej bitve. V devinách sme mali tiež tri baby. Meliske stres zväzoval nohy. Čo prvok, to zaváhanie. Síce bez pádu, ale kopec mínusiek. 23,75b jej stačilo až na 12. miesto. Emka mala tiež roztrasené nôžky. Tak isto čo skok to chybička. Ale aj napriek chybám sa to Emke podarilo vytiahnuť na 27,26b a obsadila celkom slušné 6. miesto. Úplne posledná v kategórii štartovala Nataška, ktorá bola určite favoritom na víťazstvo. Stačilo nespadnúť 2F a bola by druhá zlatá medaila. Súperi oproti minulému roku zosilneli a tak pád v majstrovskej jazde jej zobral nádej na zlato. Nataška sa tak nakoniec tešila z 3. miesta. A tak nám do zbierky pribudla 3. medaila.



kategória: nádeje 9

     Teraz nás čakala posledná kategória, kde sme mali zálusk na dve medaile. Prvá z trojice našich dievčat štartovala Júlia. Celú sezónu jazdila za cca 25b. Inak tomu nebolo ani teraz. 25,18b jej stačilo na 10. miesto. Čo je vlastne veľmi pekný výsledok, lebo postupovala zo 14. miesta.
     Keďže Esterka odriekla účasť na MSR, Lucka mala obrovskú šancu na bedňu. Snaha sa jej nedala uprieť. Mala pár drobných chybičiek za ktoré dostala 35,64b. Nádej stále žila. Po Lucke išla Natália, ktorá bola favoritom na zlato. Natália nesklamala. Odsunula Lucku na 2. miesto.
     Nasledovala Andrea, od ktorej záviselo konečné umiestnenie Lucky. Chvíľa napätia a prišli body. Lucka už bola 3. Celé to bolo teraz na Hanke, ktorá svojím výkonom definitívne určí poradie. Priestor na chyby nebol. Hanka zajazdila jednu z najlepších jázd. V záverečnej piruete trošku spanikárila a stratila tak level. Teraz nastala chvíľa napätia. Bude Hanka tretí krát majster? Bude Natália konečne majster? To sa ešte nevie. Ale jedno už bolo viac menej isté. Lucka ide na 4. miesto. Presne ako minulý rok. 40,75b zaznelo z reproduktorov a tak titul majster SR putoval pekne do Trenčína.
     Hanka si do zbierky pripísala nemenej hodnotné 2. miesto. Fúha, stres opadol zo všetkých a tak prvý deň je za nami s peknou bilanciou jedna zlatá, jedna strieborná a dve bronzové. Vo všetkách kategóriách sme pobrali nejaké kovy. Zajtra pokračujeme mladšími žiačkami, kde máme ešte jedno želiezko v ohni.



kategória: nádeje 10

     Laura nemala zlú štartovú pozíciu. Druhá v druhej rozjazdke je OK. Celú sezónu jazdila takmer bez chýb a bola neporaziteľná. Podarí sa jej to aj tentokrát? V tejto kategórii sa neodpúšťajú ani tie najmenšie chyby. Je tu toľko dobrých pretekárok, že nikto ani len netuší, ako to nakoniec dopadne.           Laura vyrazila do boja. V prvej piruete urobila chybu. Šance na úspech klesajú. Druhá chyba v krokovke. Už je takmer isté že nevyhrá, ale medaila by to ešte mohla byť. Laura stratila pár bodov na technike a rozhodcovia jej dali aj druhú známku nízku. V sumári to robí 41,97b. Už je takmer isté že nič nebude. Ešte idú 4 pretekárky. Všetky zajazdili lepšie ako Laura. Takže nakoniec až 5. miesto.


     Ako posledná z našej výpravy štartovala Ela v kategórii mladšie žiačky 12. Kedže Ela postupovala na MSR z posledného miesta, tak sa už medaila nečakala. Ela nakoniec nesklamala a medailu nepriniesla. Tak ako prišla, tak aj odišla :). Obsadila 12. miesto.


   
     Na záver treba poďakovať pani trénerke Petre a celému tímu, ktorý sa podieľal na príprave pretekárov. Ale aj tak najväčšie uznanie patrí týmto dvanástim dievčatám.

Sumár výsledkov

Nádeje dievčatá 7
Nela Zara Paradiová 3. miesto (22,21b)

Nádeje dievčatá 8
Lucia Čermáková 1. miesto (26,89b), Scarlet Zmeková 7. miesto (23,13b)
Karolína Svrčková 13. miesto (19,06b)

Nádeje dievčatá 9
Nataša Mokranová 3. miesto (32,06b), Ema Brňáková 6. miesto (27,26b)
Melissa Ďurišová 12. miesto (23,75b)

Nádeje dievčatá 10
Hanka Čermáková 2. miesto (40,75b), Lucia Cesnaková 4. miesto (35,64b)
Júlia Kušíková 10. miesto (25,18b)

Mladšie žiačky 11
Laura Herrera 5. miesto (41,97b)

Mladšie žiačky 12
Ela Zámečníková 12. miesto (32,91b)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.