nedeľa 15. apríla 2018

Geneva Ice Cup 2018 - Meyrin, Finále European Criterium

     Máme za sebou preteky Geneva Ice Cup 2018, ktoré sa konali vo Švajčiarskej Ženeve. Boli to posledné 5. preteky na ktorých sa rozhodlo o konečnom umiestnení v rebríčku European Criterium. Celkové poradie v rebríčku European Criterium (EC) sa tvorí zo súčtu troch najlepších pretekov. Za 1. miesto - 15b, 2. - 12b, 3. - 10b, 4. - 9b atd... Preteky sa konali v dňoch 12.4.-15.4.2018. Náš klub reprezentovali Hanka, Lucka a Nataška. 

tr. Petra, Hanka, Natália (TN), Lucka, tr. Peter (TN)

        Preteky v Ženeve budú patriť určite k tým "nezabudnuteľným". Pre deti určite zážitok z lietadla, krásne, fotogenické centrum mesta, pekný štadión, komorná atmosféra na pretekoch, pekné počasie atd...
     Švajčiari sú známi svojou dokonalosťou a presnosťou. A tak aj bolo. Od príletu všetko klaplo na sekundu, tak ako to bolo naplánované. Miestna MHD funguje spoľahlivo. S aplikáciou v mobile sme sa pohybovali po Ženeve ako keby sme tam boli doma.
     Na žrebovanie sme prišli na štadión presne 19,00. Baby si vytiahli štartové poradie 3-6-9. Presne takýto kód sme mali na zámku na batožine. Na druhom zámku zase 9-6-3.
     Po žrebovaní sme stihli naplánovanú električku č.18 a s prestupom na námestí Bel Air na č.12 sme prišli na druhý koniec Ženevy na Francúzsku stranu do hotela. Vstupný kód do hotela 3-6-3-9. Zase tie isté čísla. Náhoda ? No nič, poďme spať, zajtra nás čaká dlhý deň.

     Na druhý deň doobeda sme absolvovali light tréning. Poobede po 14.00 štartovala Lucka v kategórii CHICKS I. Vylosovala si druhé miesto v druhej rozjazdke. Pred jazdou sme si všetci trošku zvýšili adrenalín, keď tesne pred nástupom na rozjazdku Lucka zistila, že si obula jednu svoju a jednu Hankinu korčulu. Prezutie bolo ako v stajni formule F1, do 7 sekúnd :). Lula nastúpila na svoju poslednú jazdu v sezóne. Po krásne skočenej kombinácii 1A+2T padla 2Lo. Našťastie ju to nevyviedlo z koncentrácie a bezchybne dokorčuľovala svoju jazdu. Od rozhodcov dostala 28,97b a umiestnila sa na 2. mieste. Konečne po prvý krát v tejto sezóne EC bola na bedni. Druhým miestom si Lucka vybojovala zároveň 3. miesto v celkovom hodnotení EC. V kategórii CHICKS I pretekalo 76 pretekárov zo 16-tich krajín.


Geneva Ice Cup 2018, CHICKS I, Lucka 2. miesto

European Criterium, CHICKS I, Lucka 3. miesto 


     Ako druhá z Hamikova štartovala Nataška. Mala ťažkú pozíciu, lebo tri Rusky boli zatiaľ Nataškou nezdolané. Jazdu išla bez chyby, okrem druhej kombinácie, kde akoby zázrakom udržala druhý skok a ušetrila si tak 0,5b za pád. Zbytok jazdy zabojovala a pripísala si tak na svoje konto slušných 32,89b. Konečne sa jej podarilo zdolať aspoň jednu Rusku, ale domáca Švajčiarka si nenechala ujsť pohár a tak Nataške zostalo opäť 4. miesto. V celkovom hodnotení EC sa umiestnila na 5. mieste. V kategórii CUBS II pretekalo 67 pretekárov zo 14-tich krajín.

Geneva Ice Cup 2018, CUBS II, Nataška 4. miesto
European Criterium, CUBS II, Nataška 5. miesto

     Posledná kategória dňa bola CUBS I, kde Hanka išla zabojovať o 1. miesto v celkovom hodnotení EC. Vo svojej poslednej jazde sezóny si to Hanka rozdala so svojimi najväčšími súperkami, s ktorými bojovala celú sezónu na Slovensku aj v Európe. Ako prvá štartovala Vivien, ktorá po predchádzajúcich megaúspechoch nezvládla jazdu a napriek tomu, že je drobnučká, nezmestila sa už na stupienky. Druhá išla Natália, ktorá predviedla svoj štandard a vyfasovala 36,66b. Z tretieho miesta išla do boja Hanka. Na záver sezóny predviedla to najlepšie. 39,27b a dokonalá jazda jej zabezpečila 1. miesto v pretekoch Geneva Ice Cup a zároveň plným počtom bodov (45) obhájila 1. miesto v celkovom hodnotení EC. V kategórii CUBS I pretekalo 75 pretekárov z 19-tich krajín.




Geneva Ice Cup 2018, CUBS I, Hanka 1. miesto

European Criterium, CUBS I, Hanka 1. miesto

     Na záver treba určite spomenúť Alexa Válkyho z Nitry, ktorý si vybojoval na Geneva Ice Cup 2. miesto a v celkovom hodnotení EC získal tak isto 2. miesto. Slovenská výprava dopadla veľmi úspešne, keď v Ženeve vybojovali zo šiestich kategórií, v troch kategóriách štyri poháre za umiestnenie v Geneva Ice Cup 2018 a štyri poháre za celkové umiestnenie v EC.

Geneva Ice Cup 2018, CHICKS BOYS, Alex 2. miesto
European Criterium, CHICKS BOYS, Alex 2. miesto

Lucia Čermáková 2. miesto (28,97b)

Nataša Mokranová 4. miesto (32,89b)

Hanka Čermáková 1. miesto (39,27b)


Ostatné foto

         

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.