utorok 4. decembra 2018

Santa Claus Cup Budapešť 2018

     V pondelok 3.12.2018 sa konali v Budapešti tradičné mikulášske preteky pod názvom "Santa Claus Cup 2018". Tentokrát sa preteky konali v tréningovej hale, kde bola veľmi príjemná atmosféra. Ťažšie bolo tú halu nájsť. Niektorí by o tom vedeli rozprávať pomerne dlhé historky :). Všetky kategórie boli plne obsadené. Bolo sa na čo pozerať. Na tých najvyšších priečkách boli skutočne dobrí korčuliari. Slovenskú republiku boli za náš klub boli reprezentovať štyri dievčatá. Bohužiaľ, sme odišli bez medaile, ale hanbu sme neurobili.

Nataška, Scarlet, Lucka a Emka v kiss & cry

     Lucka a Scarlet štartovali v kategórii Cubs Girls ISU8. Obe išli spolu v jednej rozjazdke. Prvá bola Scarlet, ktorá si tu prišla otestovať dvojitého flipa. Premiéra sa podarila, avšak rozhodcom sa nepozdávala hrana. Okrem toho v prvej kombinácii chýbalo trošku tulupovi. Inč pekná vydarená jazda za ktorú Scarlet dostala 34,02 bodu. Lucka si tu odpremiérovala dvojitého lutza. Všetky skoky vyskákané bez chybičky. Už sme vyberali šampanské z chladničky a v tom to prišlo. Pád v nájazde do poslednej piruety jej ukrojil skoro 3 body a sen o medaile bol preč. Lucke zostali oči pre plač a štvrté miesto s 34,24b. Scarlet sa umiestnila tesne za Luckou na 5. mieste. 


Cubs Girls ISU 8


     Štart v kategórii Cubs Girls ISU 9 len tak-tak stihla Emka, ktorej rodičia skoro doplatili na nedotiahnutú organizáciu. Takmer hodinu hľadali v Budapešti štadión. Aspoň nebolo času rozmýšľať nad pretekmi a stresovať sa. Z auta priamo na ľad. Skoro to tak dopadlo. Našťastie si Emka mohla dopriať ešte luxusnú 10 minútovú rozcvičku. Ani si nestihla uvedomiť dva pády v jazde a bolo po všetkom. Pre Emku to boli najkratšie preteky. Za jazdu dostala 32,18b a skončila na 8. mieste.
     Väčšie šance mala Nataška, ktorá prišla včas na preteky. Krásna čistá jazda s jednou chybičkou v prvej kombinácii jej priniesla 41,23b a pekné 5. miesto.


Cubs Girls ISU 9

Lucia Čermáková 4. miesto (34,24b), Scarlet Zmeková 5. miesto (34,02b)

Nataša Mokranová 5. miesto (41,23b), Ema Brňáková 8. miesto (32,18b)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.