pondelok 21. januára 2019

49. Veľká cena Košíc – 26. Košická korčuľka


     V dňoch 19.-20.1.2019 sa konali v Košiciach preteky "49. Veľká cena Košíc – 26. Košická korčuľka". Náš klub mal na týchto pretekoch zastúpenie v troch kategóriách. Šesť pretekárok vybojovalo celkom 4 poháre. 


     V kategórii nádeje 9 Lucka opäť zvíťazila. Jazda tentokrát nebola čistá. Zopár drobných chýb ju stálo nejaké bodíky. Aj napriek tomu sa pohodlne umiestnila na 1. mieste s 34,55b. Scarlet vyskákala bez chyby všetky skoky, no nakoniec neustála piruetu a padla. Mohlo to byť season best, bohužiaľ to bolo iba 31,06b. Veľká bodová strata jej aj tak stačila ešte na pódiové umiestnenie. Scarlet sa tak mohla tešiť z 3. miesta.


kategória: Nádeje 9



     Kategóriu nádeje 10 trošku zdramatizovala Nataška, respektíve technika, ktorá vypadla práve pri jej hodnotení. Kvoli technickým problémom musel operátor manuálne nahodiť body až po skončení kategórie. Priebežným víťazom bola Nikola Fojtíková s bodovým skóre 39,17b. Nataškina bezchybná jazda dávala nádej na absolútne víťazstvo. S napätím sme očakávali body. Potom to prišlo. Obrovský šok. 35,78b a 4.miesto. Po námietke a opätovnom prepočítaní bodov, Nataška obsadila očakávané 1.miesto aj keď s minimálnym náskokom. Emka mala obrovskú chuť minimálne zopakovať výsledok z minulého týždňa. Tradičné chybičky a absencia kombinácie jej to znemožnili. Prvé body boli 30,...
Pri Emke sa tiež vyskytol nejaký technický problém, lebo o chvíľu už pri jej mene svietila hodnota 29,78b a 6. miesto.

kategória: Nádeje 10

     V mladších žiačkách bola tentokrát asi najväčšia účasť. Videli sme na prvých 6-tich miestach bezchybne odjazdené jazdy. Tak isto sme videli na vlastné oči prvého dorotovaného nepadnutého 2A v tejto kategórii. Predviedla ho talentovaná skokanka z Detvy, Lucka Jacková. Ale ani 1 bodový bonus a 3,30 za 2A jej nestačil na prekonanie 50 bodovej hranice.
     Hanka v Košiciach predviedla svoju najlepšiu voľnú jazdu v sezóne. Absolútne bez chyby a zaváhania odkorčuľovala svoj program. Po dojazdení bolo vidieť v jej očiach spokojnosť s výkonom.
Rozhodcovia ocenili jej jazdu na 49,55b, čo jej stačilo na 2. miesto.
     Pre Lucku bola jej jazda podľa bodov najhoršou v tejto sezóne. Veľa drobných chýb jej ukrojilo z bodového skóre až na hodnotu 40,82b. V celkovom hodnotení sa umiestnila na 9. mieste.


kategória: Mladšie žiačky



 


Sumár výsledkov

Nádeje dievčatá 9
Lucia Čermáková 1. miesto (34,55b), Scarlet Zmeková 3. miesto (31,06b)

Nádeje dievčatá 10
Nataša Mokranová 1. miesto (39,28b), Ema Brňáková 6. miesto (29,78b)

Mladšie žiačky
Hanka Čermáková 2. miesto (49,55b), Lucia Cesnaková 9. miesto (40,82b)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.