pondelok 18. marca 2019

Majstrovstvá SR mladšieho žiactva a nádejí pre rok 2019

    Majstrovstvá SR mladšieho žiactva a nádejí 2019 sú za nami a môžme s hrdosťou oznámiť, že dievčatá vybojovali tri medaile. Zlatú, striebornú a bronzovú. Titul majsterka SR v krasokorčuľovaní si odniesla Lucka Čermáková. Vicemajsterka SR sa stala Nataška a Hanka si vybojovala 3. miesto.

  

     V sobotu 16.3. 2019 sa konali v Novom Meste nad Váhom majstrovstvá Slovenska žiactva a nádejí 2019. Túto sezónu postúpilo do boja o medaile 9 pretekárok z nášho klubu. Bohu žiaľ zo zdravotných dôvodov museli dve odrieknuť účasť. Takže do majstrovského boja sa nakoniec zapojilo 7 pretekárok. Podľa umiestnenia dievčat v SP bol potenciál 4 medaile. Nakoniec z toho boli tri farebné kovy a jedna zemiaková :) Majstrovstvá sú o jednom preteku. Žiadna chyba, ani zaváhanie sa už nedá opraviť. Je treba zajazdiť čo najlepšie. V závere sezóny výkonnosť pretekárok stúpa a vyvrcholí tvrdým bojom o medaile. Ani tento rok tomu nebolo ináč.

naše reprezentantky

     V kategórii nádeje 7 sa Rebeka síce nominovala, ale nemohla nastúpiť. Žiadne prekvapenie sa tu neudialo. Podľa očakávania 1. miesto Ella Drličková, 2. miesto Alica Drdáková a 3. miesto Natália Matušková. Umiestnenie na MSR je totožné s umiestnením v SP.

     V kategórii nádeje 8 to už bolo iné. Favorit kategórie nenastúpil a tak sa uvoľnilo jedno miesto na stupienkoch. Rozpútal sa tvrdý boj o medaile. Zlatú medailu si zaslúžene vybojovala Nina Studená. Ďalších 5 pretekárok skončilo v rozmedzí jedného bodu. Medailu mohol mať ktokoľvek z nich. Nakoniec, možno trošku nečakane, si 2. miesto vybojovala Paulína Beňová a 3. miesto sa ušlo s jedno stotinovou stratou Alici Lengyelovej. 

     V kategórii nádeje 9 sa bojovalo o 2. a 3. miesto. Prvé miesto a titul Majsterka Slovenska 2019 získala Lucka Čermáková podľa očakávania. Majstrovskú jazdu zajazdila bez zaváhania. Celú sezónu jazdila takmer bez chyby, s obrovským náskokom. Titul jej patrí zaslúžene. Na 2. a 3. miesto si robilo zálusk minimálne 5 korčuliarok. Každá z nich mala šancu. Nakoniec rozhodli chyby. Po 3. mieste poškuľovala Scarlet. Bohužiaľ padla v jazde dvojitého rittbergra, ktorý bol vždy ozdobou jej jazdy. Iba 0,17b ju delilo od 3. miesta, ktoré jej vyfúkla Chiara Snopeková.
     Karolínka zajazdila svoju najlepšiu jazdu s bodovým rekordom. Na MSR postupovala z 11. miesta, takže 9. miesto je v tejto chvíli pre ňu veľkým úspechom. Okrem toho iba pár desatín ju delilo od 7. miesta.



kategória: nádeje 9

     Nádeje 10 dopadli presne ako v Slovenskom pohári. Okrem 2. a 3. miesta, kde si to rivalky tentokrát prehodili. Takže na 2. mieste s bezchybnou jazdou skončila Nataška Mokranová a na 3. mieste skončila Nina Benková. Titul Majsterky SR už po druhý krát získala Nikola Fojtíková z ČR.
Emka si svojou peknou jazdou vybojovala krásne 6. miesto. Spokojný úsmev na tvári hovorí za všetko.



kategória: nádeje 10

     "Kráľovská" kategória týchto majstrovstiev bola mladšie žiačky. Pre tento rok boli zlúčené ročníky 11 a 12 do jednej kategórie. Nachádza sa tu veľa silných korčuliarov a dalo sa čakať, že boje o medaile nebudú ľahké. Do finálových jázd postúpilo až 22 pretekárok rozdelených v štyroch rozjazdkách. V prvých troch rozjazdkách sa neudialo žiadne veľké prekvapenie. Pravdepodobnosť, že by niektorá z dievčat mohla získala medailu bola takmer nulová. V poslednej rozjazde 5 dievčat zo 6-tich už prekonalo 50 bodovú hranicu. Takže nič nebolo isté. Ako druhá štartovala Natália, ktorá dala životnú jazdu s bodovým rekordom 54,11b. Laťka bola nastavená veľmi vysoko. Ako štvrtá nastúpila Hanka odhodlaná preskočiť túto hranicu. Predviedla svoju najlepšiu jazdu, ale bohužiaľ pád v krokovke jej zobral nádej zabojovať o zlato. Celú sezónu jazdila takmer bez chyby a táto zbytočná chyba ju veľmi mrzela. To že Hanku preskočí Vaneska bolo takmer isté. Ostávalo dúfať, že Patrícii sa nepodarí zopakovať výkon z Nitry. Napokon to dopadlo tak ako v SP. Majsterkou SR sa stala Vaneska Šelmeková, 2. miesto Natália Ostrolúcka a Na 3. mieste skončila Hanka.
     Lucka Cesnaková si zle načasovala svoju najslabšiu jazdu v sezóne. Jej výkon jej vystačil až na 14. miesto.



kategória: mladšie žiačky

     Na záver patrí poďakovanie trénerom za celoročnú prácu s našimi deťmi a tak isto veľká vďaka a obdiv patrí všetkým pretekárom.

victory ceremony nádeje 9

victory ceremony mladšie žiačky


Sumár výsledkov

Nádeje dievčatá 7

Nádeje dievčatá 8

Nádeje dievčatá 9
Lucia Čermáková 1. miesto (37,36b), Scarlet Zmeková 4. miesto (31,35b)
Karolína Svrčková 9. miesto (28,39b)

Nádeje dievčatá 10
Nataša Mokranová 2. miesto (40,21b), Ema Brňáková 6. miesto (32,56b)

Mladšie žiačky
Hanka Čermáková 3. miesto (50,79b), Lucia Cesnaková 14. miesto (40,06b)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.