pondelok 24. februára 2020

Majstrovstvá Slovenska v krasokorčuľovaní pre rok 2020

       Majstrovstvá SR juniorov, žiactva a nádejí pre rok 2020 sú za nami a môžme s radosťou oznámiť, že dievčatá vybojovali tri medaile. Titul majsterka SR v krasokorčuľovaní a zlatú medailu si po tretí krát vybojovala Hanka Čermáková a stala sa tak 3-násobnou majsterkou SR. Striebornú medailu a zároveň prvú na majstrovstvách Slovenska si vybojovala Scarlet Zmeková. Lucka Čermáková, tento rok neobhájila majsterský titul a získala tak bronzovú medailu.

kategória: Mladšie žiačky

kategória: Nádeje dievčatá 10


     Majstrovstvá Slovenska Juniorov, Staršieho a Mladšieho žiactva a Nádejí v krasokorčuľovaní pre rok 2020 sa konali v Bratislave na štadióne Vladimíra Dzurillu v dňoch 22.-23.2.2020. Boli organizované Slovenským krasokorčuliarskym zväzom v spolupráci s Krasokorčuliarskym oddielom KrO ŠKP Bratislava. Po prvý krát boli majstrovstvá spojené so slávnostným otvorením a žrebovaním štartového poradia pretekármi v konferenčných priestoroch v hoteli Aston v Bratislave. Žrebovanie sa uskutočnilo v piatok večer. Z nášho klubu si vybojovalo účasť na MSR 8 dievčat. Kľúčom k postupu bol redukovaný rebríček poradia v SP. Prvých 14, resp. 12 (v starších žiačkách) dostalo miestenku na MSR. Minulý rok sa nám podarilo vybojovať 3 medaile všetkých farieb. Tento rok mali dievčatá opäť ambíciu zopakovať svoj úspech. Nakoniec sa to podarilo. Máme opäť tri medaile všetkých farieb, ale poradie je iné aj mená sa trošku zmenili. 

     Ako prvá štartovala v sobotu Nelka Paradiová v kategórii Nádeje dievčatá 9. Nelka zajazdila svoju najlepšiu jazdu a upravila si svoje season best na hodnotu 26,90b. Bohužiaľ jej to stačilo iba na 9 miesto.
     
     Hneď po Nelke išla kategória Nádeje dievčatá 10, kde sme mali zastúpenie troch pretekárok. V prvej rozjazdke štartovala Karolínka, ktorej sa majstrovská jazda vôbec nevydarila. Pre ňu to bola zase najslabšia jazda sezóny a dostala za ňu iba 25,73b. Lucka štartovala ako prvá v druhej rozjazdke. Zajazdila svoj štandardný výkon s drobnou chybičkou, ktorá ju nakoniec stála zlato. Za svoju jazdu dostala 37,56b. Dlho sa na prvom mieste neohriala a hneď ju odsunula Deniska Adamkovičová na druhé miesto s výkonom 37,90b. Všetko mala v rukách Scarlet, ktorá štartovala ako šiesta v rozjazdke. Scarlet zajazdila svoju najlepšiu jazdu, úplne bez chyby a zapasovala sa tak medzi Lucku a Denisku a obsadila tak celkovo 2. miesto s počtom bodov 37,63b. Lucke tak ostalo tretie miesto. Rozdiel medzi zlatom a bronzom bol 0,34 bodu. Také tesné to za celú sezónu nebolo.

     Kategória Mladšie žiačky bola na programe v nedeľu ráno. Tu sme mali tak isto tri pretekárky. V prvej rozjazdke štartovala Lucka, ktorá mala v jazde dve chybička a dostala tak od rozhodcov 42,87b, čo jej prinieslo 8. miesto. V druhej rozjazdke ako druhá štartovala Natálka Ostrolúcka, jeden z favoritov na zlato. Po nie úplne vydarenej jazde dostala 53,91 bodu a tak sa pre Hanku otvorila cesta za víťazstvom. Ak zajazdí Hanka bez chyby, tak môže vyhrať. Na Hanke bolo vidieť, že je úplne v pohode a hrozne sa teší na jazdu. Žiadna tréma, iba obrovská chuť korčuľovať a všetkým predviesť bezchybnú jazdu s čistým dvojitým axlom, s ktorým sa trápila celú sezónu. A tak sa aj stalo. Hanka predviedla ozaj "Majstrovskú jazdu", za ktorú dostala od rozhodcov 57,28 bodu. Šanca, že by ju ešte niekto predbehol bola takmer nulová. Ale bolo treba počkať až dokonca, kde boli ešte silné súperky.      Veľkou súperkou bola aj Nataška, ktorá mala v Jazde 3S a 2A. Ak by dala bezchybnú jazdu, mohla by ešte zamiešať karty. Nataške sa jazda nepodarila podľa predstáv a umiestnila sa až na 6. mieste s bodovým ziskom 44,71 bodu. Nakoniec sa to nepodarilo ani ostatným súperkám a tak titul Majsterka Slovenska pre rok 2020 je po dvoch rokoch opäť právom v Hankiných rukách. 

     Poslednou pretekárkou bola Marína. Šanca na medailu bola malá ale za určitých okolností by mohla skončiť aj na 3. mieste. Bolo treba zajazdiť čisto obi dva programy a Janka Ochranková by musela mať svoj zlý deň. V Sobotu Marína absolvovala krátky program, ktorý sa jej moc nevydaril. So ziskom 29,44b sa umiestnila na 8. mieste. Šanca na medailu sa zmenšila. V nedeľu bolo treba dostať zo seba životný výkon. Po prvej chybe, ktorú následovali ďalšie dve sa šanca na dobré umiestnenie rozplynula. Nakoniec sa Marína po voľnej jazde s bodovým ziskom 48,04b a celkovým hodnotením 77,48b umiestnila na 7. mieste. Škoda, Marína mala veľmi dobrú sezónu a ak by zajazdila svoje maximum, mohla skončiť na 4. mieste.

     Majstrovstvá sú za nami, koniec sezóny už je prakticky tu. V SP ostávajú ešte dva preteky, ale väčšina už má možnosť štartu uzavretú. Ešte si počkáme na celkové umiestnenia v SP jednotlivcov a pohár klubov, kde už teraz vieme, že 3. miesto z minulej sezóny sa nám nepodarilo udržať.

     Ďakujeme trénerom za celoročnú prípravu, a samozrejme aj pretekárkam, pretože je to hlavne ich zásluha. Poďakovanie patrí  aj organizátorom MSR za pekné majstrovstvá a dúfame že takáto úroveň sa stane štandardom do budúcich sezón. Posledné, veľké poďakovanie patrí SKrZ za to, že medailistom venoval tri plne hradené reprezentačné sústredenia.

   

   





Sumár výsledkov

Nádeje dievčatá 9
Nela Paradiová 9. miesto (26,90b)

Nádeje dievčatá 10
Scarlet Zmeková 2. miesto (37,63b), Lucia Čermáková 3. miesto (37,56b)
Karolína Svrčková 13. miesto (25,73b)

Mladšie žiačky
Hanka Čermáková 1. miesto (57,28b), Nataša Mokranová 6. miesto (44,71b)
Lucia Cesnaková 8. miesto (42,87b)

Staršie žiačky KP VJ
Marína Alexy 7. miesto (77,48b)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.