utorok 15. decembra 2020

39. Veľká Cena Žiliny

      V dňoch 11.-12.12.2020 sa konali v Žiline, preteky "39. Veľká Cena Žiliny". Prvé a zároveň posledné preteky roku 2020. Ostáva nám len dúfať, že to neboli posledné preteky v tejto sezóne. Veľká vďaka patrí klubu Kraso Žilina za to, že v tejto neľahkej a nepredvídateľnej situácii išli do rizika a usporiadali pre naše deti preteky, bez ktorých si nevedia predstaviť sezónu. 

kategória: Staršie žiačky

     Tieto preteky neboli o súbojoch o najvyššiu priečku, ale skôr o také oťukanie sa na pretekárskom ľade a získavanie skúseností z pretekov. Tréningová sezóna bola vplyvom opatrení skrátená o niekoľko mesiacov a tak medzisezónny posun vo výkonnosti bude miernejší. Aj napriek tomu, niektorí korčuliari dokázali z toho obmedzeného tréningového procesu vyťažiť maximum a ukázali svoj posun vpred.
  
kategória: Juniorky

    Štart v "Juniorkách" sa Maríne vydaril. V jazde boli síce chybičky, ale 3.miesto v tejto kategórii je super. Čo dodať, Marína spravila kus práce a dúfame, že ju budeme častejšie vídať na stupňoch víťazov.

kategória: Staršie žiačky
    
    Vstup do trojročnej kategórie "Staršie žiačky" zvládla Hanka na výbornú. Obe jazdy síce neboli bez chýb, predvedený výkon stačil na 1. miesto. Aj túto sezónu to vyzerá zase na "súboj Titánov".

kategória: Mladšie žiačky

    Dvojročná kategória "Mladšie žiačky" bola na tomto preteku zastúpená až 18-timi pretekárkami. Priebeh tejto kategórie bol napínavý a plný prekvapení až do konca. Prekvapením bola Lívia Chalupská z Detvy, ktorá sa stala zaslúžene víťazom kategórie. Umiestnenie Natašky a Lucky na bedni nebolo prekvapením, ale netreba podceňovať súpera pretože v tejto kategórii sa ukazuje veľa šikovných pretekárok a v budúcich pretekoch to môže byť ešte zaujímavé. Nie je tu priestor na veľké chyby. 
    Za zmienku stojí určite dvojitý axel od Lucky, ktorá ho čisto skočila na prvých pretekoch. V kategórii mladšie žiačky, mladší ročník sa to za posledných 15 rokov nepodarilo nikomu. Výkon Scarlet bol poznačený asi veľkou nervozitou. 11. miesto odzrkadľuje množstvo chýb v jej jazde. Tentokrát to nevyšlo. Emkin výkon na prvé preteky bol relatívne dobrý. Body sa pohybovali na hranici jej minuloročného maxima.

kategória: Mladšie žiačky B

    Nikolka si bedňu síce udržala, ale očakávania boli asi trošku väčšie. Dosiahnuté bodové skóre sa nepriblížilo k minuloročným výsledkom. Asi nervozita na prvých pretekoch urobila svoje. Potenciál je určite vyšší. Laura tak isto nezopakovala svoj výkon z minulej sezóny a body boli nižšie.

    Na záver ešte raz veľká vďaka Žilinskému klubu a zároveň výzva pre ostatné kluby aby nabrali odvahu a pokúsili sa usporiadať preteky po novom roku ak to bude možné. 

Korčuliari chcú korčuľovať!
    
Sumár výsledkov

Marína Alexy 3. miesto (105,61b)

Staršie žiačky KP VJ
Hanka Čermáková 1. miesto (90,85b)

Mladšie žiačky
Nataša Mokranová 2. miesto (47,76b), Lucia Čermáková 3. miesto (46,69b)
Ema Brňáková 10. miesto (40,30b), Scarlet Zmeková 11. miesto (37,61b)

Mladšie žiačky B
Nikola Kotásková 3. miesto (22,79b), Laura Gajarská 5. miesto (17,71b)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.