sobota 21. novembra 2015

53. Grand Prix SNP Banská Bystrica

     V dňoch 20.-22.11.2015 sa konali v Banskej Bystrici preteky 53. Grand Prix SNP Banská Bystrica. Náš klub mal zastúpenie v piatich kategóriách. Hviezdičky, nádeje 8, nádeje 9, nádeje 10 a IKC3 Gold. Svoju premiéru tu mali naše štyri hviezdičky.

tr.Renáta, Karolínka, Scarletka, Laura, Lucka, tr.Petra

Sumár výsledkov:
IKC3 Gold: Petra 3. miesto (30,58b)
Hviezdičky: Lucka 2. miesto (11,88b), Scarlet 5. miesto (8,13b), Laura 9. miesto (5,63b), Karolínka 11. miesto (3,98)
Nádeje 8: Hanka 2. miesto (25,29b), Júlia 10. miesto (19,90b)
Nádeje 9: Laura 2. miesto (27,57b)
Nádeje 10: Ela 9. miesto (24,85b), Adelka Stehlíková 17. miesto (21,17b)



Hviezdičky       
     Krátke predstavovacie video si môžete pozrieť na tomto linku. Do sveta ozajstných krasokorčuliarskych pretekov ich uviedli p. trénerky Petra Netryová a Renáta Kušíková. So svojimi jazdami sa statočne popasovali na Banskobystrickom ľade v tvrdej konkurencii dievčat z iných klubov. Dievčatká boli úžasné a zvládali to určite lepšie ako rodičia :))).
     Najlepšie umiestnenie, 2.miesto,  dosiahla Lucka Čermáková, ktorá svojou voľnou jazdou zasadila konkurencii zdrvujúci úder. Na prvé miesto to žiaľ nestačilo.

2. Lucia Čermáková HAM, 1. Karolína Javorková RK, 3. Lívia Chalupská DT

     Na krásnom 5.mieste sa umiestnila roztomilá Scarletka Zmeková, ktorá začala korčuľovať iba pred pár mesiacmi. Svojim suverénnym výkonom prekvapila hlavne svojich rodičov :))). Nakoniec sa priznala, že si počas voľnej jazdy aj trošku poplakala :), ale nikto si to nevšimol.
     Silné emócie a nervy na dranc musela mať Laura Gajarská, ktorá mala najťažšiu úlohu. Otvárala preteky v kategórii hviezdičiek, išla ako prvá v prvej rozjazdke. Napriek tomu to ustála a skončila usmiata na 9.mieste.
     Posledná zo štvorice našich hviezdičiek Karolínka Svrčková, unesená atmosférou v aréne, zabudla svoju choreografiu, ale za pomoci p. trénerky Renátky sa jej podarilo jazdu odkorčuľovať. Karolínka sa umiestnila na slušnom 11.mieste

Kompletné výsledky si môžete pozrieť na tomto linku.



Nádeje 8
     Ďaľšou kategóriou, v ktorej sme mali zastúpenie, boli nádeje 8.
2.miesto s bodovým ziskom 25,29b získala Hanka Čermáková, ktorá sa nenechala zahanbiť svojou mladšou sestrou Luckou. A tak si obe sestry odniesli rovnaké ocenenie a celú cestu domov bol v aute kľud.

2. Hanka Čermáková HAM, 1. Natália Ostrolúcka TN, 3. Andrea Bačová BAP

    Svoju životnú jazdu predviedla Júlia Kušíkova, pre ktorú rozhodcovia nenašli pochopenie a ocenili ju na 19,90b. Svojou nádhernou voľnou jazdou vyrazila dych pani trénerke a mame v jednej osobe. V konkurencii 25 korčuliarok obsadila Júlia 10.miesto.

Júlia Kušíková, mama

Kompletné výsledky nádeje 8 na tomto linku.


     
Nádeje 9
    V kategórii nádeje 9 obsadila Laura Camilla Herrera Braxator neuveriteľné 2.miesto s bodovým ziskom 27,57b. Je to zatiaľ jej historicky najlepšie umiestnenie na pretekoch SP a zároveň osobný bodový rekord. Je to už druhý pretek po sebe s pódiovým umiestnením. Súperky  spozorneli a začínajú skloňovať jej "najdlhšie" meno v kategórii. :)))

2. Laura Herrera HAM, 1. Lucia Jacková DET, 3. Vanessa Šelmeková ZAF

Kompletné výsledky nádeje 9 na tomto linku.


   
Nádeje 10  
     V kategórii nádeje 10 náš klub reprezentovali dve pretekárky.
Ele Zámečníkovej priniesli šťastie šaty ušité s láskou od svojej mamy a prelomila tak smolu z minulej sezóny a so ziskom 24,85b sa umiestnila na prekrásnom 9.mieste.
Adél Stehlíková sa umiestnila so ziskom 21,17b na 17.mieste.

poznámka: do redakčnej uzávierky neboli dodané fotografie

Kompletné výsledky nádeje 10 na tomto linku.


   
IKC3 Gold  
     V kategórii interpretačné korčuľovanie IKC3 Gold si vybojovala 3.miesto so ziskom 30,58b Petra Prítrská, ktorá ako jediná skončila jazdu v iných šatách, ako ju začala :)).
2. Anna Kolárová ZAF, 1. Emília Čurillová LM, 3. Petra Prítrská HAM

Dievčatkám držíme palce do ďalších pretekov, ktoré budú o týždeň  28-29.11.2015 v Púchove.

Doplnené: Veľká vďaka patrí samozrejme trénerkám, ktoré sprevádzali naše pretekárky. :)