pondelok 19. decembra 2016

58th Grand Prix of Bratislava 2016

     V dňoch 16.-18.12.2016 sa konali v Bratislave medzinárodné preteky "58th Grand Prix of Bratislava". Tradične posledné preteky v roku, ktoré uzatvárajú prvú polovicu korčuliarskej sezóny. Ide o najstaršie krasokorčuliarske podujatie v Bratislave pre deti a mladé krasokorčuliarske talenty vo veku od 7 do 19 rokov, ktoré sa tu zídu, aby ukázali, čo dokážu. O obľúbenosti tohto krasokorčuliarskeho podujatia svedčí fakt, že tento rok sa do 58. ročníka Grand Prix of Bratislava prihlásil rekordný počet mladých pretekárov z 21 krajín, z toho zhruba polovica zo Slovenska. Náš klub mal na týchto pretekoch zastúpenie v piatich kategóriách. Nádeje 7, nádeje 8, nádeje 9, nádeje 10 a mladšie žiačky.

štadión Ondreja Nepelu

Sumár výsledkov:
Nádeje 7: Lucka 3. miesto (22,09b), Scarlet 5. miesto (20,88b), Laura 12. miesto (15,33b), 
Karolínka 17. miesto (11,76b)
Nádeje 8: Emka 6. (5.) miesto (19,10b), Melisska 10. (9.) miesto (17,61b), Barborka 15. (13.) miesto
Nádeje 9: Hanka 2. miesto (37,70b), Lucka 8. (5.) miesto (28,52b), Júlia 15. (11.) miesto
Nádeje 10: Laura 5. (4.) miesto (36,79b)
Mladšie žiačky 11: Ela 20. (15.) miesto (29,83), Adelka 24. (19.) miesto (23,59b)
Mladšie žiačky 12: Marína 23. (18.) miesto (24,07b)


Nádeje 7 
     V kategórii nádeje 7 náš klub reprezentovali všetky naše sedmičky. Prvá na rade z nášho klubu bola Karolínka.  Dnes nemala svoj deň. Veľká aréna ju dokonale poplietla a Karolínke vypadla na chvíľu choreografia. Malé chybičky takmer v každom prvku a neuznaná ChSq ju stáli mnoho bodov a tak 11,76b jej stačilo iba na 17. miesto.

2. Nina Balážová TN, 1. Karolína Javorková RK, 3. Lucia Čermáková HAM
   
     Prekvapením bola Laura, ktorej sa podarilo zajazdiť jazdu so všetkými plánovanými prvkami iba s malými chybičkami. Podarilo sa jej urobiť osobný bodový rekord vo výške 15,33b, čo jej stačilo na 12. miesto.
    Svoj bodový rekord 22,09b si vykorčuľovala aj Lucka, ktorú už začali axlíkovia konečne poslúchať. Jazda bola síce trošku opatrná, ale všetky prvky boli prevedené dobre. Priebežné 2. miesto si Lucka neudržala, ale udržala si umiestnenie na bedni v podobe krásneho 3. miesta.
     Ako posledná štartovala Scarletka, ktorá si tiež robila zálusk na bedňu. Krásna jazda a bodový rekord 20,88b jej bohužiaľ nestačili na prvú štvoricu pretekárok. Ale skončiť na 5. mieste bez axlov je perfektný výsledok.

     
Kompletné výsledky nádeje 7 na tomto linku.


Nádeje 8
     Ako prvá z trojice našich osmičiek nastúpila na ľad Barborka. Týždeň bez tréningu bolo na voľnej jazde cítiť. Opatrná jazda a neposlušný lutz jej ukrojili z bodového skóre, ktoré sa nakoniec ustálilo na 15,23b, čo jej stačilo na 15. miesto.
     Hneď za ňou následovala Melisska. Po probléme so zabudnutou hudbou v Púchove, kde Melisska musela korčuľovať na Scarletkinu hudbu, sa rozhodla že si ju ponechá na zbytok sezóny. A urobila dobre. Už úvodné sekundy na ľade naznačovali, že to bude niečo výnimočné. Krásna, dynamická jazda takmer bez chýb nenechala nikoho na pochybách, že Melisska zajazdila svoju životnú jazdu. Neuveriteľných 17,61b, zároveň osobný rekord jej priniesli úžasné 10. miesto.

nádeje 8
   
    Ale zlatý klinec programu prišiel až teraz. Všetky oči v aréne zaostrili na drobnú Emku. Nie na tú speváčku, ale na našu krasokorčuliarku. Po predchádzajúcich, nie moc vydarených jazdách, si chcela Emka trošku napraviť sebavedomie. Obrovská aréna a preplnený sektor A10, teda asi jedna štvrtina z A10, trošku znervóznelo Emku. Prvá kombinácia bola OK. Následný pád po 1A nedovolil dokončiť plánovanú kombináciu. Jazda sa začala podobať na tie predchádzajúce. Našťastie sa Emka dokázala včas skoncentrovať a jazdu dokončila podľa scénara s "happy end-om". Nakoniec z toho bol ďaľší osobák 19,10b a konečne aspoň 6. miesto.

Emka Brňáková

Kompletné výsledky nádeje 8 na tomto linku.


     
Nádeje 9
    Ako prvá z trojice nádejných deviatok bola Júlia. Dve chyby hneď v úvode ju zneistili natoľko, že sa z jazdy vytratila pohoda. Aj napriek tomu bojovala až do konca. 24,40b a 15. miesto si vyslúžila za svoju jazdu.
     Posledná v tej istej rozjazdke išla Hanka. Keď zazneli prvé tóny maškarádneho valčíku, Hanka odhodlane vyrazila obhájiť 1. miesto z Púchova. Takmer dokonalá jazda jej však nepriniesla očakávané body. "Iba" 37,70b jej narátali rozhodcovia, čo jej s prehľadom stačilo na 2. miesto. Hanka si tak skomlpetizovala zbierku medailí z tohto krásneho preteku.


2. Hanka Čermáková HAM, 1. Natália Ostrolúcka TN, 3. Markéta Sukupová CZE

čakanie na body
 
     Ako posledná z trojice do boja nastúpila Lucka. Dnes to proste nešlo tak ako by chcela. Jej 2Lo ešte nebol zrelý do tohto medzinárodného boja. Bodová strata, ktorú jej spôsobil, jej zobrala nádej na medailu. Nakoniec z toho bolo 8. miesto a 28,52b.

Lucka

Kompletné výsledky nádeje 9 na tomto linku.


   
Nádeje 10  
     V tejto kategórii máme iba jednu pretekárku, ale zato má najdlhšie meno. Laura Camilla Herrera Braxator, vyzbrojená dvojitými skokmi, išla skúsiť šťastie. Hrôzostrašná rozjazdka predznamenávala neodvratnú katastrofu. Našťastie sa trénerke podarilo Lauru zmobilizovať natoľko, že nikto si nič nevšimol. Parádna jazda s malými chybičkami jej takmer priniesla medailové umiestnenie. Na tretie miesto jej chýbal necelý bod. Nakoniec sa Laura umiestnila na 5. mieste so ziskom 36,79b.

Laura

Kompletné výsledky nádeje 10 na tomto linku.


 
Mladšie žiačky 
     Na týchto pretekoch boli kategórie mladšie žiačky 11 a 12 zlúčené. Konečné umiestnenia v SP budú odlišné od týchto.
     Adelka Sirotková dnes nemala svoj deň. Asi nervozite môžme pripísať tri pády a ostatné chyby, ktoré jej priniesli iba 23,59b a 24. miesto.
    Marína nedopadla o moc lepšie. Síce iba jeden pád, ale nedotočené skoky je umiestnili tesne nad Adelkou. Nakoniec 23. miesto a 24,07b.
     Najlepšie z trojice pretekárok dopadla Ela. Jazdu odjazdila tak ako vie. Štandard s malými chybičkami jej napokon zarobil 29,83b a 20. miesto.

Adelka a Ela

Marína v jazde

Kompletné výsledky mladšie žiačky na tomto linku.



Dievčatkám držíme palce do ďalších pretekov, ktoré budú 7.-8.1.2017 v Púchove!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.