pondelok 28. novembra 2016

4. Veľká cena Púchova 2016

     V dňoch 26.-27.11.2016 sa konali v Púchove preteky "4. Veľká cena Púchova 2016". Súbežne s nimi sa konali preteky v Detve, ale náš klub sa rozhodol zúčastniť pretekov v Púchove. Nakoniec sa to ukázalo ako správne rozhodnutie. Tieto preteky boli veľmi úspešné pre náš klub. Mali sme tu zastúpenie v siedmych kategóriách. Nádeje 7, nádeje 8, nádeje 9, nádeje 10, mladšie žiačky 11, IK C2 gold a IK C1.

Júlia s mamou, Hanka, Lucka, tr. Petra, Emka

Sumár výsledkov:
Nádeje 7: Scarlet 2. miesto (19,83b), Lucka 5. miesto (17,39b), 
Karolínka 7. miesto (14,03b), Laura 9. miesto (10,96b)
Nádeje 8: Ema 5. miesto (16,10b), Melisska 8. miesto (13,66b)
Nádeje 9: Hanka 1. miesto (41,00b), Lucka 5. miesto (29,78), Júlia 8. miesto (24,62b)
Nádeje 10: Laura 2. miesto (35,12b)
Mladšie žiačky 11: Ela 4. miesto (31,54b), Tamarka 8. miesto (20,30b)
IK C2 gold: Ema 3. miesto (25,32b)
IK C1: Laura Borguľová 3. miesto (20,56b), Karin 4. miesto (20,50b), 
Laura Potheová 6. miesto (20,27b) Vivien 7. miesto (20,23b)


Nádeje 7       
     Pretekov sa zúčastnili všetky štyri sedmičky. Prvá išla Karolínka. Krásna, usmiata, vyrovnaná jazda takmer bez chýb jej vyniesla 7. priečku. Lauru Gajarskú zradila piruetka a flip. Ale v celkovom hodnotení nakoniec pekné 9. miesto. Lucka predbiedla štandardnú jazdu, bohužiaľ te Axel ju stále neposlúcha. Pád v sekvencii jej definitívne zobral nádej na pohárové umiestnenie.
     
2. Scarlet Zmeková HAM, 1. Karolína Javorková RK, 3. Denisa Adamkovičová TN


    Veľkým prekvapením bola Scarlet. Tá jazda bola neuveriteľná. Obrovskou rýchlosťou a istým sklzom rozrážala jemný opar nad ľadom. Čistá tabuľka a vyššia druhá známka jej zarobili na 2. miesto. Zároveň si pripísala osobné maximum 19,83b.




 Kompletné výsledky si môžete pozrieť na tomto linku.



Nádeje 8
     Emka si chcela napraviť predchádzajúci výkon, ale nožičky boli stále zviazané zodpovednosťou. Nepresnosti v jednotlivých prvkoch a nakoniec padnutý axel jej zobrali veľa bodov. Napokon jej to stačilo na pekné 5. miesto.
     To čo predviedla Melisska bolo úžasné. CD s hudbou ostalo doma a tak sa Melisska rozhodla korčuľovať na Scarletkinu hudbu. Nikto to nepoznal. Choreograficky to sadlo ako riť na šerbel. Rýchlejšie tempo Melissku vyhecovalo k vyšším výkonom. Škoda zakopnutia pri lastovičke a v piruetke. Napriek tomu krásne 8. miesto. Nabudúce si nemusí robiť starosti z hudbou. Ona to dá v pohode na hocijakú hudbu :).


Kompletné výsledky nádeje 8 na tomto linku.


     
Nádeje 9
    "To se práši za kočárem" takto by to okomentoval český komentátor krasokorčuľovania, František. A veru že sa prášilo. Hanka po úspešnom preteku v Celje, kde s obrovským náskokom sa umiestnila na 1. mieste, podala 100%-ný výkon. Krásna, svižná, technicky dokonale prevedená voľná jazda určite nenechala nikoho v hale na pochybách, kto bude tentokrát víťaz. Konečne sa jej to podarilo zajazdiť tak ako to vie a s náskokom takmer 5 bodov pred Natálkou sa umiestnila na 1. mieste. Zároveň sa jej podarilo vytvoriť bodový rekord v kategórii a urobila svoj personal best na úrovni 41,00b (22,00 TES + 19,00 PCS)


2. Natália Ostrolúcka TN, 1. Hanka Čermáková HAM, 3. Ester Majerníková NM


     Po Hanke nastúpila na ľad Lucka, ktorá mala latku nastavenú veľmi vysoko. Krásna jazda takmer bez chýb. V očakávaní bodovej nádielky prišlo trošku sklamanie. Rozhodcom neunikla chyba v piruete, ktorú jej nakoniec vôbec nezapočítali. A tak sa musela Lucka spokojiť s 5. miestom.


    Ako posledná z Hamikova štartovala Júlia. Tentokrát mala určite dôvod na radosť. Aj napriek pomerne závažným chybám si vykorčuľovala 8. miesto s pekným bodovým ziskom a zároveň osobným rekordom 24,62b.

Kompletné výsledky nádeje 9 na tomto linku.


   
Nádeje 10  
     Osamelý bojovník v tejto kategórii Laura sa rozhodla, že tentokrát sa stupienky niekomu neujdú a nebude to ona. A tak sa aj stalo. Laura si svojim stabilným výkonom vybojovala pekné 2. miesto.


Kompletné výsledky nádeje 10 na tomto linku.



Mladšie žiačky 11
    Po rozdelení žiačok na dva ročníky sa tu troška prevzdušnilo. Zopár vážnych chýb Elu pripravilo o kopu bodov. Aj tak si pripísala na svoje konto osobné maximum 31,54b a krásne 4. miesto. Tamarke sa na jej prvých pretekoch v sezóne moc nedarilo. Tréma jej nedovolila nazbierať viacej bodov. Ale zaslúžené 8. miesto patrí medzi jej najlepšie umiestnenia.



Kompletné výsledky mladšie žiačky 11 na tomto linku.


   
IK C2 gold
    Emkine prvé preteky v tejto kategórii. Nebyť technickej poruchy, ktorá ju poriadne znervóznila, mohla Emka stáť na tom najvyššom stupienku. Chyby, ktoré urobila ju pustili "iba" na vynikajúce 3. miesto.



Kompletné výsledky IK C2 gold na tomto linku.


   
IK C1
    Laura, Vivien, Karin a Laura mali v Púchove svoju premiéru. Túto sezónu pretekajú v kategórii interpretačné korčuľovanie IK C1. Baby predviedli veľmi vyrovnané výkony. Všetky štyri delilo od seba max. 0,33b. Najviac bodov sa ušlo Laure Borguľovej, ktorá sa umiestnila na 3. mieste.


Laura, tr. Renáta, Vivien, Laura, Karin

Kompletné výsledky IK C1 na tomto linku.


   
Dievčatkám držíme palce do ďalších pretekov, ktoré budú 16.-18.12.2016 v Bratislave!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.