piatok 25. novembra 2016

Skate CELJE 2016 - European Criterium

    V dňoch 23.- 27.11.2016 sa konali preteky Skate Celje 2016. Ide o 29. ročník súťaže turnaja European Criterium s cieľom podporiť krasokorčuľovanie a poskytuje príležitosť pre mladšie generácie z rôznych krajín Európy stretnúť sa na pretekoch. V sezóne 2016/2017 sa bude konať celkom päť pretekov v rôznych krajinách v nasledujúcom poradí: Celje, Belehrad, Sofia, Meyrin Geneve, Canazei. Z nášho klubu sa pretekov zúčastnili Hanka a Laura. Za klub Jumping Joe bola s nimi bojovať Lucka. Dievčatá si zobrala pod svoje krídla pani trénerka Petra Nétryová.

Hanka, tr. Petra, Laura, Lucka
    V kategórii CUBS I. nás reprezentovala Laura Herrera. Skoré vstávanie, dlhá, únavná cesta sa podpísala na jej výkone. Laura nemala svoj deň. Nedorotované skoky a nižšia druhá známka jej zarobili 26,39b, čo jej stačilo na 11. miesto. V celkovej konkurencii 35 pretekárok z 11-tich krajín je to celkom pekný výsledok. kompletné výsledky

Laura 11. miesto


    V kategórii CUBS II. nás reprezentovali Hanka Čermáková a Lucka Cesnaková. Hanka štartovala z 12. miesta. Svojim suverénnym prejavom a technicky dobre prevedenými skokmi, až na malú chybičku po doskoku 2Lo, nedala rozhodcom inú možnosť ako ju posunúť na 1. miesto. Pódiové umiestnenie bolo takmer isté, ale po Hanke ešte následovalo niekoľko obávaných korčuliarok. Nakoniec Vivien Papp a ani Tonka Žitkovič svojim výkonom na ňu nestačili. Hanka si tak s takmer 5 bodovým náskokom a celkovým skóre 34,83b pripísala 1. miesto. 

    2. Vivien Papp (HUN), 1. Hanka Čermáková (SVK), 3. Tonka Žitkovič (CRO)

    Z 30. miesta štartovala Lucka Cesnaková. Po nepeknej rozjazdke nakoniec podala maximálny výkon a so získanými bodmi 29,39b ohrozila Tonku a Vivien. Na 3. miesto jej chýbalo iba 0,56b. Nakoniec sa musela uspokojiť s krásnym 4. miestom. V tejto kategórii štartovalo celkom 36 pretekárok z 9-tich krajín. kompletné výsledky

    Hanka, Laura, Lucka

    Na tomto podujatí sa pravidelne umiestňujú korčuliari zo Slovenska na popredných priečkach. Inak tomu nebolo ani tento rok. Aj v iných kategóriách tu bodovali dievčatá aj chlapci zo Slovenska. Krasokorčuliarky z Hamuliakova sú rozhodnuté zúčastniť sa aj na niektorých ďaľších pretekoch z tohto prestížneho turnaja.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.