pondelok 21. novembra 2016

54. Grand Prix SNP Banská Bystrica

     V dňoch 18.-20.11.2016 sa konali v meste pod Urpínom, preteky 54. Grand Prix SNP Banská Bystrica. Náš klub mal zastúpenie v šiestich kategóriách. Nádeje 7, nádeje 8, nádeje 9, nádeje 10, mladšie žiačky 11 a mladšie žiačky 12.

nádeje 9, Hanka 2. miesto

Sumár výsledkov:
Nádeje 7: Lucka 4. miesto (17,75b), Scarlet 8. miesto (15,44b), Karolínka 9. miesto (13,23), Laura 13. miesto (10,60b), 
Nádeje 8: Barborka 8. miesto (16,61b), Emka 15. miesto (12,58b)
Nádeje 9: Hanka 2. miesto (34,04b), Júlia 15. miesto (20,59b)
Nádeje 10: Laura 4. (3.) miesto (35,89b)
Mladšie žiačky 11: Ela 10. miesto (30,63b), Adelka 12. miesto (27,14b)
Mladšie žiačky 12: Marína 7. miesto (31,97b)



Nádeje 7
    Ako prvá z tejto štvorice vyštartovala hájiť farby Hamikova Karolínka. S malým zaváhaním v kombinácii a v piruetke si vyjazdila na prvých pretekoch v sezóne 9. miesto. Hneď za ňou následovala Scarletka, ktorá bola rozhodnutá poraziť favoritku pretekov. Silná túžba po úspechu jej zväzovala nôžky a tak každým zaváhaním v jazde sa jej šanca na bedňu znižovala. Nakoniec jej výkon stačil na 8. miesto. 



Ako tretia v poradí predviedla svoju jazdu Laura Gajarská. Tak isto prvé preteky v sezóne si vybrali svoju daň. Jednotlivé prvky v jazde boli neisté a tak jej výkon stačil iba na 13. miesto. Želiezkom v ohni bola v tejto kategórii Lucka. Jej krásna voľná jazda mala jednu chybičku, ktorá ju stála pódiové umiestnenie. Čerstvý axlík zaradený v sekvencii sa nechcel dorotovať. Tých pár centov jej chýbalo na 3. miesto a preto sa musela spokojiť so zemiakovou medailou.

Kompletné výsledky si môžete pozrieť na tomto linku.



Nádeje 8
     Prvá v prvej rozjazdke a zároveň prvé preteky si užila Barborka. Pekná vyrovnaná jazda s drobnou chybičkou v kombinácii jej priniesla 8. miesto. Jej nefalšovaný úsmev po jazde nasvedčoval tomu, že Barborka bola so svojim výkonom spokojná a bola rada, že už má za tým.


    Najkratšiu zápalku, v podobe pádov, si tentokrát vytiahla Emka. Nabudená z predchádzajúcich pretekov a odhodlaná zlepšiť si skóre vyrazila na ľad. Už rozjazdka naznačovala že to nebude výkon sezóny. Prvá padnutá sekvencia ju rozhodila natoľko, že začala robiť chyby. Už sa to nedalo nijako zachrániť a tak nakoniec 3 pády jej zobrali nádej na lepšie umiestnenie. Tentokrát si odniesla domov 15. miesto.

Kompletné výsledky nádeje 8 na tomto linku.


     
Nádeje 9
    Pre Júliu to boli taktiež prvé preteky. Trošku opatrná jazda s malými chybičkami sa nakoniec pretavila do 15. miesta. Očakávaný reparát po zbabranej Trnave Hanke tentokrát vyšiel. Podarilo sa jej zajazdiť jazdu so všetkými naplánovanými skokmi bez pádu. Pocit zodpovednosti jej však nedovolil odskákať skoky bez chyby. Zaváhania pri dopadoch jej ukrojili z celkového skóre pár bodov. Po bojovnom výkone si Hanka právom zaslúžila 2. miesto.


    Pod vedením trénerky Petry sa pod vlajkou Jumping Joe prezentovala Lucka Cesnaková. Dvojitý rittberger dotáčaný na ľade jej zobral body potrebné na vyššie umiestnenie. Pre Lucku sa nakoniec ušlo 6. miesto.

Kompletné výsledky nádeje 9 na tomto linku.


   
Nádeje 10  
     Excelentný výkon v podaní Laury C.H.B. Obrovskú rezervu ktorú mala vo svojej jazde na posledných pretekoch v Trnave dokázala Laura naplno využiť. Bezchybná jazda, ktorú možno zaradiť medzi jej najlepšie výkony, Laure priniesla 4. miesto (v SP 3. miesto) a osobný bodový rekord 35,89b.


Kompletné výsledky nádeje 10 na tomto linku.


   
Mladšie žiačky 11 
     Ela si v tejto náročnej žiackej kategórii počínala relatívne dobre. K peknému technickému skóre  si Ela prilepila nižšiu známku za programové komponenty a tak v celkovom súčte jej to vydalo na 10. miesto. Adelka si oproti minulým pretekom polepšila. Škoda 2x padnutého 2Lo. Nakoniec 12. miesto.


Kompletné výsledky mladšie žiačky 11 na tomto linku.


 
Mladšie žiačky 12 
     Kompaktná jazda bez pádu a skoky dotáčané na ľade Maríne vyniesli krásne 7. miesto.


Kompletné výsledky mladšie žiačky 12 na tomto linku.


Dievčatkám držíme palce do ďalších pretekov, ktoré budú o týždeň  26-27.11.2016 v Púchove.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.