pondelok 7. novembra 2016

9th Tirnavia Edea Ice Cup 2016

     Máme za sebou prvé preteky sezóny "9th Tirnavia Edea Ice Cup 2016", ktoré sa konali v dňoch 3.-6.11.2016 na Zimnom štadióne v Trnave. Na pretekoch sa predstavilo 240 pretekárov zo 17 krajín. Náš klub mal na týchto pretekoch zastúpenie v piatich kategóriách. Nádeje 7, nádeje 8, nádeje 9, nádeje 10 a mladšie žiačky.


Sumár výsledkov:
Nádeje 7: Lucka 3. miesto (17.92b), Scarlet 5. miesto (15.93b)
Nádeje 8: Emka 11. miesto (18.61b), Melisska 26. miesto (10.17 b)
Nádeje 9: Hanka 8. miesto (26.76b)
Nádeje 10: Laura 5. miesto (33.04 b)
Mladšie žiačky: Marína 27. miesto (30.37b), Adelka 36. miesto (16.80)

Nádeje 7       
     Najúspešnejšia kategória z Hamikova na týchto pretekoch. Lucka Čermáková potvrdila svoje minuloročné úspechy pódiovým umiestnením. Svojim sústredeným výkonom prekvapila trénerku aj rodičov. Krásna jazda, v nových šatách na mieru od známej návrhárky šiat pre ľadové krásky, Martinky Černákovej, jej vyniesla 3. miesto. Veľmi dobré umiestnenie si pripísala na svoje konto Scarletka, ktorá si vykorčuľovala 5. miesto.

    2. Nina Balážová TN, 1.Karolína Javorková RK, 3. Lucia Čermáková HAM

    Kompletné výsledky si môžete pozrieť na tomto linku.



Nádeje 8
     Pre Emku a Melisku to boli ich prvé naozajstné preteky. Emka len pred týždňom skočila svojho prvého Axla a hneď jej ho trénerka zaradila do jazdy. Táto drobná korčuliarka podala 100% ný výkon a v silnej medzinárodnej konkurencii skončila na 11. mieste. V rebríčku Slovenského pohára to bolo dokonca úžasné 5. miesto. Meliska nemala toľko šťastia. Záver jazdy trošku vypustila a rozhodcovia jej to zrátali. Celkové umiestnenie 26. miesto, v rebríčku SP je to 14. miesto.

Melisska, Emka s trénerkou

Kompletné výsledky nádeje 8 na tomto linku.


     
Nádeje 9
    Toto nikto nečakal. Problém s reprodukciou hudby a nečakaný rýchly nástup Hanku natoľko rozhodil, že v úvodných krokoch spadla a nevedela sa skoncentrovať na zvyšok voľnej jazdy. Ďalšie tri pády jej zobrali šancu na medailové umiestnenie. Jazdu nakoniec dobojovala až do konca a od rozhodcov dostala aj napriek toľkým pádom 26,76b čo jej stačilo až na 8. miesto. Prekvapivo v rebríčku SP sa umiestnila na 4. mieste. Dúfam že táto skúsenosť ju posilní a nabudúce ukáže svoju voľnú jazdu tak ako to ona vie :).


Hanka

Kompletné výsledky nádeje 9 na tomto linku.


   
Nádeje 10  
     Prekvapenie sa v tejto kategórii neudialo. Výsledky podľa očakávania. Laura sa doťahuje za svojimi súperkami, ktoré jej stále unikajú. Tradične zajazdená voľná jazda jej priniesla pekné 5. miesto. V rebríčku SP skončila na 4. mieste. Priestor na zlepšenie tam je tak ho treba využiť.

     
2. Vanesa Šelmeková ZAF, 1. Kateřina Mrázková CZ, 3. Patrícia Černiková NRH

Kompletné výsledky nádeje 10 na tomto linku.




Mladšie Žiačky

     Marína, ktorá je už druhým rokom v tejto kategórii zajazdila svoju voľnú jazdu na 30,37b čo jej stačilo na 27. miesto. Adelka je v tejto kategórii nováčikom. Prvé preteky v sezóne poznačilo 5 pádov, čo sa odzrkadlilo na jej bodovom zisku. 16,80b jej tak stačilo až na 36. miesto. Treba dúfať že si Adelka aj Hanka vyčerpali smolu na celú sezónu a všetky pády si radšej natlačili do jednej jazdy.

Kompletné výsledky mladšie žiačky na tomto linku.



Na záver treba poďakovať p. trénerkám za všetko.  Ani ony to nemajú ľahké.

Ďaľšie preteky o dva týždne 18.-20.11.2016 v Banskej Bystrici.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.