pondelok 24. októbra 2016

Výkonnostné testy Nitra

     Sezóna sa nám začala výkonnostnými testami. Uplynulý víkend prebehlo testovanie krasokorčuliarskych zručností korčuliarov z celého Slovenska. Z nášho klubu sa testov zúčastnilo 11 dievčat + jeden hosť :). Z celkového počtu 12 dievčat urobilo test 11. Niektoré dievčatá sa zúčastnili dvoch súčasne testov. Úspešnosť testov vyjadrená v percentách je 92% :).

Skajka, Julia, Tamarka, Emka, Ela, Adel, Marína, Laura, Hanka, Lucka C, Melisska, Lucka
   
    Testy boli naplánované na dva dni. V sobotu bol test č.7, ktorého sa zúčastnili Skajka, Emka, Lucka, Melisska a Adelka. Všetky baby zvládli úspešne svoj prvý test. V nedeľu sa pokračovalo testami č.6 (Tamarka, Lucka C, Adelka, Marína a Júlia). Potom nasledoval test č.5 s dievčatami (Marína, Ela, Laura a Hanka). Toľko k štatistike.

     V skutočnosti ale nebolo toľko úsmevu na tváričkách detí, rodičov a trénerov ako na titulnej foto. Svedomitá príprava, odhodlanie, zima, stres, nervy, rozčúlenie, únava a nakoniec úľava. Týmito slovami sa dá stručne charakterizovať priebeh testov. 

rozhodcovia
p. Schlesinger, p. Buřilová, p. Bohunická

     Testom predchádzala niekoľko týdňová príprava. Jednotlivé prvky na tréningoch deti zvládali bez problémov. Poctivo pripravené deti išli s úsmevom a odhodlaním na testy. Ihneď po vstupe na zimný štadión všetkým "zamrzol úsmev". Dievčatá zvyknuté trénovať na studenom Hamikovskom štadióne zistili že existujú aj chladnejšie miesta v SR. K najchladnejším miestam ako je Oravská Lesná a pod. sa zaradila aj Hokejová hala Klokočina. Chlad, stres, prísny pohľad troch rozhodcov a obávaná "zelená nula" na stole spôsobili, že inak pevné vytrénované nohy, sa začali triasť. Z perfektne nabrúsených hrán sa začala vytrácať istota. Niektoré prvky museli dievčatá niekoľko krát opakovať. Porota bola nekompromisná. Neodpustila nič. Po každom prvku nasledovalo hlasovanie. Jednotka znamenala dobre, "zelená nula" zle. Pri každej zdvihnutej nule klesalo sebavedomie a rástla nervozita. Nakoniec tých jednotiek bolo omnoho viac a tak z 12 dievčat nakoniec urobilo 11. 

Marína, tr. Petra, Ela, Laura a Hanka

     Dievčatá za svoj výkon dostali od rozhodcov odznak, ktorý im bude navždy pripomínať, že krasokorčuľovanie je síce krásny šport, ale treba na sebe neustále makať, makať, makať lebo nič nie je zadarmo. Určite by sa to dalo napísať aj ináč ale nič lepšie ma nenapadlo :)

tr. Petra so svojimi babami :)

     V závere len toľko, že ľahké to nemali ani rodičia ani tréneri. Skvelú myšlienku ktorú nakoniec aj zrealizoval mal Meliskin ocino. Pomohol rodičom uľaviť od psychického trápenia. 

utrápení rodičia

     V úplnom závere treba poďakovať predovšetkým trénerkám, ktoré naše deti pripravili a sprevádzali ich testami. Želáme im pevné nervy do celej sezóny 2016/2017.

     motivačné video pre sezónu  2016/2017

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.