pondelok 20. februára 2017

X. ročník Veľkej Ceny Ružomberka

     V dňoch 18.-19.2.2017 sa konali v Ružomberku preteky "X. ročník Veľkej Ceny Ružomberka". Náš klub mal na týchto pretekoch zastúpenie v piatich kategóriách. Začiatočníci, nádeje 7, nádeje 8, nádeje 9, nádeje 10. Boli to posledné preteky, ktorých body sa započítavajú do redukovaného rebríčka SP. Takže už máme mená postupujúcich na MSR 2017. Za kategóriu N7 je to Lucka Čermáková a Scarlet Zmeková, za kategóriu N8 Emka Brňáková, za N9 Hanka Čermáková, Júlia Kušíková a Lucia Cesnaková, za N10 je to Laura Herrera. V kategórii mladšie žiačky 11 a 12 si vybojovala postup Ela Zámečníková a Marína Alexy. Pre viacerých pretekárov toto boli posledné (ôsme) preteky SP, kde sa rozhodlo aj o celkovom umiestnení v rebríčku SP.



Sumár výsledkov:
Začiatočníci: 
Linda Lamačová 2. miesto (13.76b)
Nádeje 7:
Lucka Čermáková 2. miesto (21,33b), Scarlet Zmeková 3. miesto (19,96b)
Nádeje 8:
Ema Brňáková 5. miesto (20,80b), Melissa Ďurišová 13. miesto (17,09b)
Nádeje 9:
Hanka Čermáková 2. miesto (35,49b), Lucia Cesnaková 4. miesto (33,20b), Júlia Kušíková 14. miesto (23,79b)
Nádeje 10: 
Laura Herrera 5. miesto (34,60b)



Začiatočníci 
    Lili má tento rok skvelú sezónu. Čo pretek, to umiestnenie na stupienkoch. Lili sa opäť podarilo vykorčuľovať 2. miesto a tak si obohatila svoju zbierku o ďalší pohár a medailu.


   
2. Linda Lamačová HAM, 1. Nela Tatarková SNV, 3. Emma Čerkalová KEK


Kompletné výsledky začiatočníci na tomto linku.


  
Nádeje 7
     Lucka si v Ružomberku išla odľahčenú verziu jazdy, ktorá jej viacej svedčí. S kľudom a istotou zajazdila 21,33b a obsadila 2. miesto.  V rebríčku SP si vybojovala definitívne 3. miesto.
     Prvý krát sú na stupienkoch spolu Lucka a Scarlet. Po Žilinskej blamáži Scarletka zajazdila sústredenú jazdu v ktorej udržala oboch axlov. Zaslúžene si vybojovala 3. miesto. V SP jej prináleží zatial 5. miesto. Ešte Nitra môže rozhodnúť.


 
   2. Lucia Čermáková HAM, 1. Karolína Javorková RK, 3. Scarlet Zmeková HAM

 Kompletné výsledky nádeje 7 na tomto linku.


  
Nádeje 8
     Veľká radosť v rodine Brňákových. Emka zajazdila čistú jazdu s dvojitým salchowom. Body síce poskromne, ale krásne 5. miesto. Pre Emku je celkové poradie v SP ešte otvorené.
    Meliske sa nepodaril žiaden zázrak. Odjazdila tak ako vie a 17,09b jej nestačilo na to aby sa posunula v redukovanom rebríčku SP na postupovú pozíciu. V Ružomberku sa tak umiestnila na 13. mieste.


   
 Kompletné výsledky nádeje 8 na tomto linku.


     
Nádeje 9
    Pre Hanku a Natáliu bol tento pretek o víťazstve v rebríčku SP. Celú sezónu držala prvenstvo Natálka. Po pretekoch v Novom Meste o pár desatín prevzala prvenstvo Hanka. V Žiline ho ďalšiou 40-tkou potvrdila. Natália tak potrebovala v Ružomberku zajazdiť min. 41,21b. Nemala čo stratiť a preto sa rozhodli ísť do rizika. S plne naloženou jazdou sa pokúsila o zázrak. Po prvom páde už bola nádej na prevzatie poháru fuč. Hanke sa jazda tiež moc nevydarila. Dva krát padnutý Lutz ju stál veľa bodov. Nakoniec jej to stačilo na 2. miesto. Hanka s Natáliou tak už nezasiahli do celkového umiestnenia v SP. Konečne sa Hanke podarilo vybojovať 1. miesto v SP, keď po dva roky jej pohár tesne unikol.
     Júlia mala v jazde tak isto dva pády, ale v jej prípade jej to stačilo iba na 14. miesto.
    Lucka po druhý krát v sezóne zajazdila jazdu bez chýb a zarobila si 33,20b. Momentálne je v rebríčku SP na 5. mieste, ale ešte jej ostal jeden pretek. Držíme jej palce do Nitry, kde by si mohla bodovo polepšiť a pri troške šťastia možno ..... :)
    

2. Hanka Čermáková HAM, 1Andrea Bačová BAP, 3. Natália Ostrolúcka TN

Kompletné výsledky nádeje 9 na tomto linku.



Nádeje 10
     Pekne odjazdené, takmer bez chýb. Technická známka vysoká, ale programové komponenty veľmi nízke. Spolu jej to dalo iba 34,60b a 5. miesto. V rebríčku SP skončila na 4. mieste.

   


Kompletné výsledky nádeje 10 na tomto linku.



Dievčatkám držíme palce na majstrovstvá SR 2017, ktoré budú 4.-5.3.2017 v Novom Meste nad Váhom!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.