pondelok 6. marca 2017

Majstrovstvá SR mladšieho žiactva a nádejí pre rok 2017

Zlatá a strieborná medaila z Majstrovstiev Slovenska v krasokorčuľovaní 2017 je v Hamikove!



Sumár výsledkov:
Nádeje 7:
Lucka Čermáková 5. miesto (20,77b)
Nádeje 8:
Ema Brňáková 12. miesto (19,14b)
Nádeje 9:
Hanka Čermáková 1. miesto (40,93b), Lucia Cesnaková 4. miesto (33,33b), Júlia Kušíková 14. miesto (23,90b)
Nádeje 10: 
Laura Herrera 2. miesto (38,40b)  
Mladšie žiačky 11:
Ela Zámečníková 11. miesto (33,06b)
Mladšie žiačky 12:
Marína Alexy 9. miesto (33,13b)
   
     V dňoch 4.3.-5.3.2016 sa konali v Novom Meste nad Váhom "Majstrovstvá SR mladšieho žiactva a nádejí pre rok 2017". Je to vrcholné podujatie sezóny na ktorom sa bojuje o tri najcennejšie kovy. Kľúčom k postupu na M-SR je redukovaný rebríček SP, ktorý pozostáva zo súčtu troch najlepších pretekov v sezóne. V kategóriách nádeje 7 až 10 postupuje 14 najlepších pretekárov a v žiackych kategóriách postupuje 12 najlepších pretekárov.
     Z nášho klubu sa nominovalo pôvodne 9 pretekárov. Žiaľ pre chorobu musela odstúpiť Scarletka a tak sa do boja o medaile zapojilo 8 pretekárov. 

   
   


    Za kategóriu nádeje 7 nás reprezentovala Lucka Čermáková. Jazda sa jej celkom vydarila až na malé zaváhanie v piruete. Jej opatrná jazda sa nepozdávala dvom rozhodcom a tak dostala nízku druhú známku, čo jej v súčte dalo iba 20,77 bodu. Kedže štartovala ako posledná, tak 5. miesto bolo pre ňu definitívne. Pre Lucku to boli jej prvé majstrovstvá. Dúfame že kráča v šľapajách svojej sestry Hanky, ktorá tak isto v tejto kategórii skončila na 5. mieste.

Lucka, tr. Petra

Kompletné výsledky si môžete pozrieť na tomto linku.
   
    V kategórii nádeje 8 na svojich prvých majstrovstvách štartovala Emka Brňáková. Už predchádzajúce tréningové dni naznačovali, že to nebude bezproblémová jazda. V úvode padnutý dvojitý salchow zmaril šancu na umiestnenie do prvej polovice. K tomu ešte zopár drobných zaváhaní nakoniec stačilo len na 12. miesto. Nevadí, prvé majstrovstvá sú vždy najtažšie.

Emka, tr. Petra

Kompletné výsledky si môžete pozrieť na tomto linku.

     V kategórii nádeje 9 sme mali najviac pretekárov. V prvej rozjazdke štartovala Júlia, ktorá postúpila na MSR zo 14. miesta, ktoré si aj obhájila. Nedorotované dvojité skoky ju stáli zopár priečok. 
    Výbornú štartovú pozíciu mala Hanka. V druhej rozjazdke z 3. pozície vyrazila obhájiť zlato. Na poslednú chvíľu, takticky veľmi dobre zvolené skoky a kombinácie vrátane Hankinej najoblúbenejšej 2Lo+2Lo, jej dodali do nôh istotu. Absolútne v pohode s úsmevom na tvári si Hanka užila svoju majstrovskú jazdu, ktorá bola určite jedna z najlepších v tejto sezóne. 40,93 bodu ju vystrelilo na priebežné 1. miesto. 
    Po Hanke išla na ľad Lucka, ktorá tak isto predviedla jednu z tých lepších jázd. 33,33 bodu ju zaradilo hneď za Hanku na 2. miesto. Hneď po Lucke išla na ľad Natálka, ktorá rozhodla o novom majstrovi SR. Natálke chýbalo na Hanku 0,7 bodu. V tomto okamihu bolo definitívne jasné že Hanka sa stala 2-násobnou majsterkou SR v krasokorčuľovaní.
    Lucka sa tým pádom posunula na 3. priečku. Následovala Andrea Bačová, ktorá mohla ešte zamiešať poradím. Nakoniec sa jej to podarilo a Andrea obsadila 3. miesto. Lucke u chlp unikla bronzová medaila.

2. Natália Ostrolúcka TN, 1. Hanka Čermáková HAM, 3. Andrea Bačová BAP

Kompletné výsledky si môžete pozrieť na tomto linku.

    Nečakané prekvapenie bolo v kategórii nádeje 10. Po odstúpení jednej z favoritiek kategórie, sa zažalo malé svetielko nádeje pre Lauru. Lenže bolo potrebné zajazdiť životnú jazdu. Laura začala postupne skladať svoju jazdu krok za krokom. Laura nakoniec vyskladala kompletnú mozaiku, ktorá premenila malé svetielko nádeje na obrovskú vatru, ktorú už nikto nedokázal uhasiť. Laura to dokázala. Jej nejlepšia jazda v živote jej zabezpečila 2. miesto a striebornú medailu.   

2. Laura Herrera HAM, 1. Vanesa Šelmeková ZAF, 3. Margaréta Mušková ZAS

Kompletné výsledky si môžete pozrieť na tomto linku.

    Pre Elu z kategórie mladšie žiačky 11 toto boli konečne prvé majstrovstvá. Ela postúpila na MSR z 12. miesta a zajazdila jazdu, ktorá sa radí medzi jej štandard. 33,06 bodu jej však priniesli 11. miesto a Ela si tak polepšila o jednu priečku.


Kompletné výsledky si môžete pozrieť na tomto linku.

    Pre Marínu z kategórie mladšie žiačky 12 toto boli tak isto jej prvé majstrovstvá. Marínka postúpila na MSR z 10. miesta. V jazde mala trošku viacej chýb ako by si priala. Ale aj napriek tomu si polepšila o jednu priečku a v celkovom hodnotení skončila na 9. mieste.



Kompletné výsledky si môžete pozrieť na tomto linku.





Týmto pretekom je sezóna 2016/2017 pre väčšinu pretekárok ukončená. Tým, ktorým ešte zostali nejaké preteky sa vidíme o týždeň v Nitre.

Na záver treba ešte poďakovať všetkým trénerkám z klubu Kraso Hamikovo, ktoré sa podielali na tréningovom procese a hlavne pani trénerke Petre Nétryovej za sprevádzanie pretekárok na MSR.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.