pondelok 18. decembra 2017

59th Grand Prix of Bratislava

     Máme za sebou posledné preteky tohto roku. Medzinárodné preteky pod názvom "59th Grand Prix of Bratislava" sa konali v dňoch 15.-17.12.2017 na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave. Na tomto štadióne sa po rekonštrukcii konalo niekoľko významných krasokorčuliarskych podujatí. Najväčšie z nich boli určite ME 2016. Každoročne sa tu konajú obľúbené preteky Nepela Trophy a občas aj Juniorské Grand Prix, ktoré tu budú opäť v roku 2018. 


     
     Aj tento rok bola na pretekoch 59th GP slušná účasť domácich aj zahraničných pretekárov. Pretekárky si tu mohli vyskúšať, ako je to pretekať v takej veľkej aréne, aj keď zatiaľ bez divákov. Náš klub vyslal reprezentovať 14 najlepších pretekárov. Môžme neskromne skonštatovať, že pretekári dosiahli v silnej konkurencii vynikajúce výsledky. Šiestim z nich sa podarilo umiestniť na bedni a ostatné sa umiestnili najhoršie do ôsmeho miesta.


     Medzi najspoľahlivejšie pretekárky patri Nikolka a Laura z kategórie Basic mladšie (younger), ktoré opäť potvrdili svoju výkonnosť a už tradične sa umiestnili na 1. a 2. mieste.


kategória: Basic younger

     V kategórii Basic staršie (older) sa odvďačili trénerkám za svoju nomináciu Barborka Baďová a Tamarka Mangult pódiovým umiestnením. Barborka získala za svoju jazdu 25,68b a umiestnila sa na 2. mieste. Tamarke sa tiež zadarilo a na 3. miesto jej stačilo 23,94b.

kategória: Basic older

     Nelke v kategóriiPre-Juvenile Girls 7 tentokrát body nestačili na bedňu. Za 20,39b dostala 4. miesto.

     V kategórii Pre-Juvenile Girls 8 išla Lucka Čermáková vyzbrojená 2S a 2x2Lo zabojovať o tú najvyššiu priečku. Prvé dve kombinácie pekne skočené, dvojitý salchow zvládnutý, piruetka zatočená aj lastovičky pre fotografa zvládnuté. Už bolo vidieť úsmev na tvári a radosť, ako keď Sabovčík skočil prvý krát štvoritého toeloopa. Už ostával iba dvojitý rittberger, ale strata koncentrácie si vybrala svoju daň. Bez rozmyslu sa do neho vrhla a bolo po nádeji. 2Lo << s pádom ju stál minimálne 2,1b. Celkovo tak dostala od rozhodcov 25,8b a obsadila nepopulárne 4. miesto. Scarletku zradil dvojitý salchow, keď po zlom doskoku už ťažko zaradila 1T a vyslúžila si mínusky, ktoré ju poslali na 6. miesto.

kategória: Pre-Juvenile Girls 8

     V kategórii Juvenile Girls 9 sa nám podarilo prepašovať až tri pretekárky. Najlepšie z trojice si podľa očakávania viedla Nataška, ktorej vydarená jazda s malou chybou v kombinácii jej nestačila na absolútne víťazstvo. Skončila na 2. mieste tesne za súperkou z Trenčína. Hmm, túto vetu budem dnes písať ešte raz :). Kto chce vyhrávať musí jazdiť bez chyby! To platí samozrejme pre všetkých :). Emke sa tiež nepodarila čistá jazda, ale 5. miesto ju nehnevalo až tak, ako ju potešili body. 28,49b je Emkin nový bodový rekord. Melisska tiež mínusky od hora až dole, ale tiež si zlepšila svoje bodové skóre na hodnotu 26,89 a umiestnila sa hneď za Emkou na 6. mieste.

kategória: Juvenile Girls 9

     Senzácia sa nezrodila ani v kategórii Juvenile Girls10. Na 1. miesto by Hanke stačil jej štandardný výkon, ale z neznámych dôvodov skočila v prvej kombinácii 1Lo. V snahe zachrániť situáciu prilepila 2Lo k osamotenému 2Lz a to jej vôbec nepomohlo. Okrem toho že jej vyškrtli 2Lo, dostala na 2Lz repetition. Vlastne sa jazda už po prvom kikse zachrániť nedala a preto "skončila na 2. mieste tesne za súperkou z Trenčína". Neznášam túto vetu. Dúfam že som ju použil naposledy.
     Lucka Cesnačka stále tie isté chyby. Tie doskoky ju nepustia na bedňu. V Žiline sa presvedčila, že čistou jazdou sa tam prebojuje. Tak snáď v závere sezóny to už konečne bude lepšie. Teraz iba 7. miesto.


kategória: Juvenile Girls 10

     Laura štartovala v spojenej kategórii 11 a 12 ročné pod názvom Pre-Novice Girls. Veľmi slušná konkurencia domácich a zahraničných pretekárok. Dalo sa čakať, že Laura svoje prvenstvo neobháji. Medzinárodný technický panel a komplet medzinárodná rozhodcovská porota dávala nádej, že pretekárky budú ohodnotené nestranne a úplne objektívne. A tak aj bolo. Začala sa kategória a zo systému liezli prvé čísla. Vyzeralo to ako keby hodnotili kategóriu Juvenile Girsl 9 :). Rozhodcovia nikomu nič neodpustili. Ani Laure. Tri skoky nedorotované, zlá hrana pri 2Lz jej zarobili iba 39,93b. Laura si tak urobila rekord v podobe osobného minima :). Celkovo skončila na 8. mieste. Do Slovenského pohára v kategórii mladšie žiačky 11 si ale zapíše 2. miesto, kde ju predbehla iba súperka zo Žiliny.

     V kategórii Juvenile Boys sa nečakane umiestnil na 6. mieste Ruslan, ktorý dostal 17,66b a utvoril si nový osobný bodový rekord. Piruety sú jeho slabá stránka. Škoda mohol zarobiť o mnoho viac.

Sumár výsledkov

Basic younger
Nikola Kotásková 1. miesto (20,76b), Laura Gajarská 2. miesto (19,26b)

Basic older
Barbora Baďová 2. miesto (25,68b), Tamara Mangult 3. miesto (23,94b)

Pre-Juvenile Girls 7
Nela Zara Paradiová 4. miesto (20,39b)

Pre-Juvenile Girls 8
Lucia Čermáková 3. (4.) miesto (25,80b), Scarlet Zmeková 5. (6.) miesto (23,92b) 

Juvenile Girls 9
Nataša Mokranová 2. miesto (33,99b), Ema Brňáková 3. (5.) miesto (28,49b)
Melissa Ďurišová 4. (6.) miesto (26,89b)

Juvenile Girls 10
Hanka Čermáková 2. miesto (41,34b), Lucia Cesnaková 5. (7.) miesto (34,71b)

Pre-Novice Girls
Laura Herrera  8. (2.) miesto (39,93b)

Juvenile Boys
Ruslan Ismagilov 6. miesto (17,66b)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.