piatok 26. januára 2018

11th Europa Cup Skate Helena 2018

     Máme za sebou druhé preteky zo série European Criterium. V dňoch 23.-27.1.2018 sa konali v Srbskom Belehrade medzinárodné preteky "11th Europa Cup Skate Helena 2018". Náš klub reprezentovali tri pretekárky. Hanka a Lucka Čermákové a Nataša Mokranová. Jazdy sa dievčatám nepodarili podľa predstáv, ale aj napriek tomu sa Hanke podarilo obhájiť 1. miesto a Lucka s Nataškou obsadili pekné 4. miesta.

tr. Petra, Lucka, Natška, Hanka

        Z Hamuliakova sme vyrazili okolo 9.30 hod. Od začiatku sme si robili chuť na vynikajúcu fazuľovú polievku, ktorú majú v reštaurácii 67 km pred Budapešťou. Cesta do Belehradu bola dosť nudná, ale ubehlo to celkom rýchlo. Ubytovali sme sa v centre Belehradu, asi 15 min pešo od štadióna. Potom bolo treba zaparkovať veľkého fiata do podzemnej garáže, kde bol vchod o 2cm širší ako šírka auta. S pomocou vynikajúceho srbského navigátora sme to zvládli. Pred večerným žrebovaním dievčatá ešte absolvovali ľahký tréning na ľade. Žrebovanie bolo opäť v hoteli Zira. Na začiatku bola krátka svetelná šou a potom to začalo. Ako prvá si ťahala číslo z vrecúška Lucka. Číslo 16 môže byť, aspoň nemusíme skoro vstávať. Hanka si vytiahla číslo 4 a Nataška číslo 13. Tá 13-tka asi fakt nie je šťastné číslo.

     Hneď druhý deň ráno štartovala Lucka v kategórii CHICKS I. Jazda jej moc nevyšla. Padla 2Lo a znovu si sadla v poslednej piruete. Druhé miesto z minulého roku si neobhájila ale zato štvrtých miest má tento rok na rozdávanie. Takže tentokrát bez medaile :(

CHICKS I, Lucka 4. miesto 

     Hanka mala tiež ambíciu obhájiť zlato z minulého roku. Po odskákaných ťažkých kombináciách z neznámych dôvodov skočila jednoduchého lutza. Počítanie otočiek v piruete poslednú dobu nepatrí medzi obľúbené disciplíny :). Tieto chyby by ju mohli stáť aj niekoľko miest. Všetko teda ostalo otvorené až do úplného konca. Vivien Papp štartovala ako 27. a Tonka Žitkovič až 36. Ani jednej sa nepodarila čistá jazda a tak sa Hanka nakoniec tešila z 1. miesta.


     3. Tonka Žitkovič (CRO), 1. Hanka Čermáková (SVK), 2. Vivien Papp (HUN)

     Nataške sa dnes ozaj nedarilo. 2 krát flip na zadok a pirueta level 1 ju stáli veľmi veľa bodov. Tak isto ako Lucka, aj Nataška obsadila nepopulárne 4. miesto.


CUBS II, Nataška 4. miesto

     V konečnom dôsledku dievčatá hanbu neurobili. Jedno prvé a dve štvrté miesta z medzinárodných pretekov je celkom slušná bilancia.
     Cesta naspäť ubehla veľmi rýchlo. Na 67 km sme si konečne dopriali vytúženú polievku :).

Lucia Čermáková 4. miesto (25,31b)

Nataša Mokranová 4. miesto (27,87b)

Hanka Čermáková 1. miesto (35,00b)


zopár videí


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.