pondelok 12. februára 2018

9. Žilinská pirueta

   V dňoch 10.-11.2.2018 sa konali v Žiline preteky "9. Žilinská pirueta". Náš klub mal na týchto pretekoch zastúpenie v ôsmich kategóriách. Preteky dopadli celkom dobre, aj keď to mohlo byť o trošku lepšie. Tradične veľmi príjemná atmosféra, dotvorená hudobnou produkciou počas celých pretekov a zopár ďalších drobných zmien, urobilo zo Žilinských pretekov veľmi obľúbené podujatie. Treba poďakovať organizátorovi za inovácie a snahu zlepšovať sa. 
     Dievčatá prišli podať čo najlepšie výkony a v závere sezóny ešte zabojovať o Slovenský pohár, ale nevyšlo to celkom podľa ich predstáv. 


ceny sú pripravené
     Vo hviezdičkách sa zrodila kuriózna situácia, kde obe naše pretekárky získali rovnaký počet bodov, a boli tak umiestnené na rovnakom mieste. Rebeka aj Sandra si vyjazdili 6. miesto.

     V basic-och mladších na 1. pozícii opäť žiadna zmena. Nikolka aj napriek pádu potvrdila svoju dominanciu. Laure sa tak isto ako v Brezne ušla 4. priečka. Barborke sa jazda teraz moc nepodarila a jej výkon stačil iba na 13. miesto.

kategória: Basic mladšie

     Konečne sa Lucka dočkala a zajazdila jazdu takmer bez chyby. V úvodnej kombinácii sa rozhodla na poslednú chvíľu neskočiť 2T a tak trošku zaváhala. Ostatné naplánované skoky boli bez chyby a udržala aj záverečnú piruetu. Za svoju jazdu bola aj náležite ohodnotená. Neuveriteľných 30,10b jej zabezpečilo 1. miesto. 
     Scarletke tak isto ako Lucka zaváhala v prvej kombinácii. Pekne skočený 1A+1Lo ju zaskočil do takej miery, že si radšej sadla na zadok. Táto zbytočná chyba ju stála možno aj bedňu. Nevadí, hlavne že sa už dala dokopy a zajazdila serióznu jazdu. Nakoniec sa umiestnila na 6. mieste.

kategória: Nádeje 8

     Nádejám 9 sa v Žiline vôbec nedarilo. Kopec nedotočených skokov, nejaký pád, obom dievčatám zobral nádej na pekné umiestnenie. Nataške sa ušlo nečakane 5. miesto a Meliske až 10. miesto. Body radšej nepíšem :).

     Hanka chcela v Žiline veľmi zvíťaziť. Štatisticky najviac prvých miest má zo Žiliny, tak si to chcela potvrdiť. V pláne mala zajazdiť perfektnú jazdu, ale nakopilo sa jej kopec drobných chybičiek, ktoré jej postupne ukrajovali z výsledného skóre. Nakoniec sa jej bodový zisk ustálil tesne nad 40b, čo už sama Hanka tušila že nebude stačiť v boji so súperkou. Súperka zajazdila na 100%.
     Lucka zajazdila na pohľad peknú jazdu bez chýb, ale prísne oko technického panelu mal iný názor. Prekvapivo malé body ju posunuli až na 5. miesto. 
     Júlii sa nepodarilo zopakovať hrdinský výkon z Brezna. Jeden pád a zopár ďalších chýb ju posunulo až na 14. miesto.

kategória: Nádeje 10

     Laura išla v Žiline do vopred prehratého boja. Vanesska mala takú podporu domáceho publika, že nemohla nevyhrať. Laura síce predviedla svoju jazdu bez chýb, ale nestačilo to. Obsadila pekné 2. miesto.

kategória: Mladšie žiačky

     Marína si v kategórii staršie žiačky zajazdila svoj bodový štandard 64,68b a umiestnila sa na 7. mieste.
Marína s trénerkou



Sumár výsledkov

Hviezdičky
Alexandra Masarovičová 6. miesto (13,21b), Rebeka Repčíková 6. miesto (13,21b)

Basic mladšie
Nikola Kotásková 1. miesto (21,20b), Laura Gajarská 4. miesto (18,53b)
Barbora Tatranská 13. miesto (12,69b)

Nádeje dievčatá 8
Lucia Čermáková 1. miesto (30,10b), Scarlet Zmeková 6. miesto (23,98b)

Nádeje dievčatá 9
Nataša Mokranová 5. miesto (27,11b), Melissa Ďurišová 10. miesto (22,48b)

Nádeje dievčatá 10
Hanka Čermáková 2. miesto (40,42b), Lucia Cesnaková 5. miesto (33,49b)
Júlia Kušíková 14. miesto (25,22b)

Mladšie žiačky 11
Laura Herrera 2. miesto (47,74b)

Mladšie žiačky 12
Ela Zámečníková 8. miesto (39,57b)

Staršie žiačky KP VJ
Marína Alexy 7. miesto (64,68b)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.