piatok 20. januára 2017

10th Europa Cup Skate Helena 2017

     Máme za sebou ďalšie preteky zo série European Criterium. V dňoch 17.-21.1.2017 sa konali v Srbskom Belehrade medzinárodné preteky "10th Europa Cup Skate Helena 2017". Náš klub reprezentovali Hanka a Lucka Čermákové a za Jumping Joe štartovala Lucka Cesnaková. Pretekárky sprevádzala trénerka Petra Nétryová. Všetky tri pretekárky potvrdili svoje výbornú formu aj na medzinárodnom ľade. Podali takmer 100% výkony a vybojovali jednu zlatú, jednu striebornú medailu a pekné 5. miesto.

Lucka Č., tr. Petra, Hanka, Lucka C.


         17.1. 2017 8:38hod, ranná kávička v Hamikovskom bare Restart. Skoro hodinu trvalo kým sme všetko ponakladali do auta. Okolo desiatej sa nám podarilo vyštartovať. Cesta bola nekonečná. Takmer 500km po nudnej dialnici, kde dookola boli iba pusté polia, dalo zabrať. Ešte za svetla, presne 16:00hod, sme dorazili na hotel. Rýchlo vybaliť, ubytovať sa a šup ešte na večerný tréning. Lenže plány sa začali trošku komplikovať. Dlhú cestu v aute nazvládla Hanka, ktorá mala silné kŕče v bruchu. Nedokázala sa ani s postele postaviť. Ešte 5 min pred tréningom ležala v šatni ako zdochlina. Našťastie pani trénerka Petra je okrem dobrej trénerky aj dobrá mastičkárka. Vytiahla zo svojej kabelky spomedzi množstva rôznych fľaštičiek, tú správnu, podivne zapáchajúcu mastičku. Po krátkej masáži sa Hanke akoby zázrakom vrátil úsmev do tváre. Rýchlo si obula tenisky a pripojila sa k rozcvičke. 


Následne baby absolvovali asi 20min tréning na ľade.  Po tréningu zaslúžená večera v blízkom podniku a potom pešo večerným Belehradom do hotela Zira na žrebovanie. Hotelová sála bola komplet naplnená pretekármi, trénermi a rodičmi. Pred žrebovaním sme si pozreli krátku svetelnú šou. Potom začalo žrebovanie. Pretekári si postupne ťahali čísla z pytlíka. Lucka si vytiahla poradové číslo 21 v kat. CHICKS II, Hanka číslo 28 a Lucka C. 32 v kat. CUBS II. 


     Druhý deň ráno prvá štartovala Lucinka. V kategórii CHICKS II. bolo 22 pretekárok z ôsmich krajín. Prvé preteky v inej krajine jej trošku zväzovali nôžky. Jazda bola trošku opatrná, ale neurobila žiadnu veľkú chybu. Za svoju voľnú jazdu získala od rozhodcov 23,50b a hneď sa usadila na 2. mieste, kde ju už nikto nepredbehol. Lucka si tak zaknihovala svoj prvý veľký úspech. Zlatú medailu si odniesla malinká Ruska.

3. Klara Cusak (CRO), 1. Sofia Kolbasenko (RUS), 2. Lucia Čermáková (SVK)

     Poobede boli na rade Hanka s druhou Luckou. V tejto kategórii CUBS II štartovalo 37 pretekárok z trinástich krajín. Keď Hanka vstúpila na ľad, priebežne na prvom mieste bola korčuliarka z Ruska s 34,29 bodmi. Bola to veľká výzva, kde nebol priestor na chyby. Hanka to pekne rozbalila, prvú kombináciu dala krásne ale následne sa pošmykla a nasledoval pád. Rýchlo sa ale zmobilizovala a jazdu dokorčuľovala už bez chyby. Chvíľka napätia po ktorej na monitore naskočilo 37,61b a 1. miesto

     3. Tonka Žitkovič (CRO), 1. Hanka Čermáková (SVK), 2. Viktoriia Goritskaia (RUS)

     Aj v tejto kategórii mala ruská výprava zálusk na zlatú medailu. Hanka im to však prekazila a nechtiac rozplakala krásnu ruskú tváričku :). Jej výkon spôsobil veľký rozruch v šatni a na chodbách. Lenže ešte sme neskončili. Na rozjazdku vykorčuľovala Lucka. Pri troške šťastia by mohla aj ona ešte výrazne zamiešať karty. Ďalšia vydarená jazda v jej podaní jej vyniesla 30,70b čo jej stačilo na 5. miesto. Odsunula tak favoritku z maďarska na 6. pozíciu. Zrazu bolo na chodbách počuť aj z maďarsky hovoriacich úst "Slovakia" :)


     Všetky tri dievčatá podali veľmi kvalitné výkony. Gratulujeme im a držíme palce na zbytok sezóny. Ďakujeme pani trénerke, že to s nami všetkými vydržala :)


zopár videí

ostatné fotografie


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.