pondelok 16. januára 2017

8. Novomestský Pohár Fedory Kalenčíkovej

     V dňoch 14.-15.1.2017 sa konali v Novom Meste nad Váhom preteky "8. Novomestský Pohár Fedory Kalenčíkovej v krasokorčuľovaní". Náš klub mal na týchto pretekoch zastúpenie v ôsmych kategóriách. Začiatočníci, Hviezdičky, nádeje 7, nádeje 8, nádeje 9, nádeje 10, nádeje 11 a nádeje 12. Boli to pre náš klub veľmi úspešné preteky. Dievčatá vybojovali  celkom 5 pohárov. Pre niektorých pretekárov to bola premiéra na súťažnom ľade. Nikolka, Nelka a Barborka nekorčuľujú ešte ani rok a už sa odvážili ísť na svoje prvé preteky. Garde robil dievčatkám náš jediný chlapec Ruslan.

Ruslan, tr. Lucka, Lili, Tamarka



Sumár výsledkov:
Začiatočníci: 
Linda Lamačová 1. miesto (12,86b), Tamara Mangult 2. miesto (12.23b)
Nikolka Kotásková 6. miesto (9,39b), Ruslan Ismagilov 7. miesto (9,30b)
Hviezdičky: 
Nela Zara Paradiová 7. miesto (9,71b), Barbora Tatranská 12. miesto (7,95b)
Nádeje 7:
Lucka Čermáková 1. miesto (23,40b), Scarlet Zmeková 7. miesto (16,30b)
Karolínka Svrčková 10. miesto (15,29b), Laura Gajarská 13. miesto (13,10b)
Nádeje 8:
Ema Brňáková 8. miesto (18,33b), Melissa Ďurišová 13. miesto (13,69b)
Nádeje 9:
Hanka Čermáková 2. miesto (38,76b), Júlia Kušíková 5. miesto (26,84b), Lucia Cesnaková 7. miesto (26,62b)
Nádeje 10: 
Laura Herrera 2. miesto (33,87b)
Nádeje 11: 
Adela Sirotková 9. miesto (31,77b), Ela Zámečníková 10. miesto (31,23b)
Nádeje 12:
Marína Alexy 6. miesto (35,16b)



Začiatočníci 
     Pre Nikolku a Ruslana to boli prvé preteky. Na rozjazdku by Nikolka určite najradšej zabudla. Asi od trémy sa jej neustále podlamovali kolená. Niekoľko pádov potrebovala na to, aby sa dobre zoznámila s Novomestským ľadom. Keď nastúpila na voľnú jazdu, bolo všetko ináč. Zajazdila to perfektne bez chyby a bez pádu. Nikolka dostala svoje prvé bodové skóre vo výške 9,39b. Umiestnila sa na krásnom 6. mieste.
     Druhým nováčikom na súťažnom ľade bol Ruslan. Jeho neprehliadnuteľný kostým, za ktorý by sa nehanbil ani Pľuščenko, prilákal na ľad všetky oči. Veľmi pekný kostým, super hudba, dobrá choreografia a pekné predvedenie svojej jazdy nakoniec Ruslanovi prinieslo 9,30b a 7. miesto.
     Predposledná zo všetkých pretekárov štartovala Tamarka. Pre ňu to boli už druhé preteky. Pred rokom skončila v Novom Meste posledná. Teraz sa však poriadne pripravila. Poctivý výkon jej priniesol predbežne 1. miesto. Nakoniec ju predbehla jedna pretekárka, a tak si Tamarka odniesla za 12,23b 2. miesto.
     Posledná vykorčuľovala na ľad Lili. Tak isto ako Tamarka aj Lili skončila minulý rok na tom istom preteku na chvoste tabuľky. Teraz to už bolo o inom. Po perfektnom výkone už bolo každému jasné že Lili zamieša poradím. Každému pretekárovi sa priebežné poradie zmenilo o jednu priečku a tak naša malá Lili vyhrala 1. miesto so ziskom 12,86b. Určite sa jej ani nesnívalo, že bude dnes stáť na tom najvyššom stupienku a držať v ruke obrovský pohár.

     
2. Tamarka Mangult HAM, 1. Lili Lamačová HAM, 3. Nikola Bukovcová ZAK


Kompletné výsledky začiatočníci na tomto linku.



Hviezdičky
     Tak toto bola úplne najkrajšia kategória. Roztomilé jazdy vyčarili úsmev na tváričkách všetkých divákov. Z nášho klubu tu odštartovali svoju krasokorčuliarsku kariéru dve hviezdičky.
     Úplne prvá vykorčuľovala na ľad Nelka, ktorá nič nenechala na náhodu. V krásnych šatách po Lucke Čermákovej a s hudbou od Hanky mala Nelka dopolovice vyhrané. A tak aj bolo. Zo 14 tich pretekárov sa umiestnila na krásnom 7. mieste. Rozhodcovia ju ohodnotili na 9,71b. Samozrejme, že to nebolo tými šatami a hudbou, ale jej krásnou voľnou jazdou.
     Hneď po Nelke išla na jazdu Barborka. Nemala to ľahké, lebo laťka bola nastavená poriadne vysoko. Tak isto veľmi pekná jazda za ktorú Barborka dostala tradičnú háčkovanú bábiku a 7,95b od rozhodcov. Celkové umiestnenie 12. miesto.


Barborka, Nela, tr. Janka

   
 Kompletné výsledky hviezdičky na tomto linku.


  
Nádeje 7
     Kategóriu nádeje 7 otvárala Karolínka. Táto exotická krasokorčuliarka postupne naberá skúsenosti a jej jazdy vyzerajú čím ďalej, tým lepšie. Korčuliarsky veľmi pekná jazda a zopár drobných chýb v prvkoch jej priniesli 10. miesto a osobný rekord 15,29b.
     Next to skate "Lucia Čermáková". Trošku opatrnú jazdu ospravedlňuje krásny dvojitý salchow a kombinovaná piruetka, za ktorú si Lucka vyslúžila od prísnych rozhodcov 2x +2. Konečne sa jej podarilo vybojovať 1. miesto a nový osobný rekord 23,40b. Lucka sa v stredu zúčastní svojich prvých medzinárodných pretekov v Belehrade. Držíme jej palce.
     Scarletke tieto preteky nevyšli podľa predstáv. Čerstvo zaradený axel do jazdy ju zneistel. Tak sa ho bála, že pokazila skoro všetky prvky v jazde. Do ďaľších pretekov si ho dotrénuje a pokúsi sa znovu zaútočiť na bedňu. Tentokrát to vystačilo na 7. miesto a 16,30b.
     Laura si išla svoj štandard. Za 13,10b sa jej ušlo 13. miesto.
   


2. Barbora Sabadková TN, 1. Lucka Čermáková HAM, 3. Denisa Adamkovičová TN
   
 Kompletné výsledky nádeje 7 na tomto linku.


  
Nádeje 8
     Emka konečne zajazdila čistú jazdu. Jej najlepšiu voľnú jazdu rozhodcovia ohodnotili nízkou druhou známkou, čo jej v celkovom súčte 18,33b stačilo na 8. miesto.
     Melisska sa stále nevie skamarátiť s Lutzom. Zlá hrana pri oboch skokoch a posledná piruetka jej zobrali zopár bodíkov. Dostala 13,69b a 13. miesto.

Melisska, Emka
   
 Kompletné výsledky nádeje 8 na tomto linku.


     
Nádeje 9
    Hanka opäť zajazdila bezchybnú jazdu. Prvé tri miesta totožné s minulým rokom. Takže Hanka 2. miesto a 38,76b.
     Svoju životnú jazdu predviedla Júlia. Veľmi pekná jazda takmer bez chyby. Júlia si urobila osobný rekord 26,84b a hrdo sa postavila na 5. miesto.
     Lucke to teraz nevyšlo. Tri veľké chyby ju stáli kopec bodov. Dvojitý rittberger ju pustil iba na 7. priečku (26,62b).


2. Hanka Čermáková HAM, 1. Natália Ostrolúcka TN, 3. Ester Majerníková NMV

Kompletné výsledky nádeje 9 na tomto linku.


   
Nádeje 10  
     Laura si prišla do Nového Mesta napraviť chuť po minulotýždňových pretekoch. Aj sa jej to podarilo. 33,87 bodu síce žiadna sláva, ale 2. miesto poteší.

     


2. Laura Herrera HAM, 1. Margaréta Mušková ZAS, 3. Sophia Stašková BAK

Kompletné výsledky nádeje 10 na tomto linku.


 Nádeje 11 
     Adelke sa konečne vydarila jazda. Vyjazdila si osobný rekord 31,77b a 9. miesto. Ela bola iba kúsok od toho aby si vylepšila osobné skóre. Nakoniec skončila tesne za Adelkou na 10. mieste s 31,23b.

     
Adel, Ela

Kompletné výsledky nádeje 11 na tomto linku.


 Nádeje 12 
     Veľmi dobre si viedla Marína. Podarilo sa jej nahromadiť 35,16b veľmi pekné 6. miesto.

     
Adel, Petra, Ela, Marína

Kompletné výsledky nádeje 12 na tomto linku.



Dievčatkám držíme palce do ďalších pretekov, ktoré budú 28.-29.1.2017 vo Zvolene!
Dňa 18.1.2017 sa zúčastnia medzinárodných pretekov v Belehrade Lucka a Hanka Čermákové a Lucka Cesnaková.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.