pondelok 9. januára 2017

1st Figure Skating Challenge Púchov 2017

     V dňoch 7.-8.1.2017 sa konali v Púchove preteky "1st Figure Skating Challenge Púchov 2017". Prvé preteky Púchovského klubu SCP si určite dobre zapamätá každý účastník. Boli to preteky s relatívne nízkou účasťou pretekárov a veľmi nízkou teplotou v hale.
    Naše najmenšie pretekárky z kategórie nádeje 7 vyrážali na preteky z domu už o 5-tej ráno. Vonkajšia teplota v Hamuliakove bola vtedy -12°. Ako sme sa blížili k Púchovu, teplota pomaly klesala. Na mieste činu dosiahla teplota krutých -24°. Našťastie to bola vonkajšia teplota. V hale bolo určite aspoň o 5° teplejšie. Obrovský chlad poznačil výkony niektorých pretekárov, ale treba dodať, že všetci mali rovnaké podmienky :). Napriek tomu si náš klub na týchto pretekoch viedol celkom dobre. Keď zarátame aj Lucku Cesnakovú, tak sme si odniesli tri pohárové umiestnenia. Organizátor zabezpečil okrem iného aj vecné ceny a pre všetkých pretekárov maškrtu v miestnom bufete. Pretekárky, ktoré sa umiestnili na stupienkoch dostali aj poukážku na kryoterapiu. Hmm, čudné. :)))

nádeje 7

Sumár výsledkov:
Nádeje 7: Lucka 2. miesto (21,83b), Scarlet 4. miesto (19,60b), Laura 14. miesto (10,34b)
Nádeje 8: Ema 5. miesto (18,53b), Melisska 7. miesto (16,06b)
Nádeje 9: Hanka 1. miesto (36,75b), Lucka 2. miesto (33,36)
Nádeje 10: Laura 5. miesto (29,62b)


Nádeje 7       
     Najlepšie umiestnenie v tejto kategórii dosiahla Lucka. Zmrznutí axlíkovia ju obrali o pár desatín, ale aj tak jej 21,83b postačilo na 2. miesto.

     
2. Lucia Čermáková HAM, 1. Nina Balážová TN, 3. Chiara Snopeková BAP


    Scarletke sa nepodarilo zopakovať "Púchovskú jazdu". Tentokrát to bolo 4. miesto a 19,60b. Najvšší čas zaradiť axla :).
    Laure pravdepodobne zamrzol motor. Naštartovala pekne, rozbehla sa na jednotke a keď chcela zaradť dvojku, tak sa motor od zimy zadrel. Policajti jej naparili 10,34b a poslali ju na 14. miesto nepodmienečne :)


Lucka & Petra

 Kompletné výsledky si môžete pozrieť na tomto linku.



Nádeje 8
     Emka otvárala kategóriu nádeje 8. Na Púchov nemá Emka moc dobré spomienky. Novembrová jazda nedopadla moc dobre. Teraz prišiel reparát. Celkom dobrá jazda, ale nebola bez pádu. Zase ten nešťastný axel a kombinácia v prdeli. Našťastie "skúsená" pretekárka ho prilepila za druhého axla a tak zachránila kombináciu a pár centov k tomu. Nakoniec 18,53b a aj tak 5. miesto.
     Melisska má na Púchov zase dobré spomienky. Našla sa tu v novej hudbe. Jazda nebola úplne bez chyby. Ten "Flutz" rozhodcovia nemajú radi. Berú za neho body. Melisske zostalo 16,06b a zaradila sa na 7. miesto.

nádeje 8


Kompletné výsledky nádeje 8 na tomto linku.


     
Nádeje 9
    Keďže sa týchto pretekov nezúčastnila Natálka z Trenčína, tak sa nekonala bitka o najvyššiu priečku. Na 1. mieste sa podľa očakávania umiestnila Hanka. Predviedla svoju dobrú, štandardnú jazdu s drobnou chybičkou. Zamrznutých rozhodcov presvedčila na 36,75b, čo je celkom slušný výsledok za ktorý sa nemusí hanbiť. 


2. Lucia Cesnaková BAJ, 1. Hanka Čermáková HAM, 3. Tamara Pčolková TT


     Svoju životnú jazdu predviedla Lucka Cesnaková. Krásna jazda úplne bez chýb. Lucka si konečne zaslúžene vybojovala 2. miesto a vytvorila si osobný rekord na úrovni 33,36b. Takmer po 10-tich mesiacoch znova na bedni :).


Kompletné výsledky nádeje 9 na tomto linku.


   
Nádeje 10  
     Raz to muselo prísť. Na túto jazdu Laura určite nebude spomínať v dobrom. Dorotované boli snáď iba piruety. Nevadí, treba ďalej bojovať. Takéto jazdy posúvajú dopredu. Není pretekár, ktorý by to aspoň raz nepo..... Škoda nevyužitej šance. Pri tejto účasti bola Laura kandidát na pohár. Ale v tejto kategórii 29,62b nevyhráva. 5. miesto z 10-tich pretekárov ju bude mátať minimále do ďalších pretekov.

Kompletné výsledky nádeje 10 na tomto linku.





   
Dievčatkám držíme palce do ďalších pretekov, ktoré budú 14.-15.1.2017 v Novom Meste nad Váhom!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.